HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Kasım 2017 Çarşamba Saat: 08:11

“EĞİTİMDEKİ NİTELİKSİZLİK ARTTI”

Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, ortaöğretime geçiş sisteminde yapılan değişiklik nedeniyle eğitimdeki seviyenin daha da düşeceğini söyledi.             Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘TEOG kaldırılacak
“EĞİTİMDEKİ NİTELİKSİZLİK ARTTI”

Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, ortaöğretime geçiş sisteminde yapılan değişiklik nedeniyle eğitimdeki seviyenin daha da düşeceğini söyledi.

            Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘TEOG kaldırılacak’ demesiyle yerine getirilecek uygulamanın gecikmeli olarak ortaya konduğunu belirten Kaya, “TEOG yerine getirilen sistem, eğitimi içinden çıkılmaz hale getiriyor. Öğrencilerin adrese göre okullara yerleştirilecek olması eşitlik gibi sunulması kabul edilemez. Öğrencilerin yeteneği ve ilgi alanları göz ardı ediliyor.” dedi.

            Özel okul ve imam hatiplerin yolu açılıyor

            Ortaöğretime geçişin adrese dayalı sistemle olacağının açıklanması niyeti ortaya çıkarıyor. Her mahallede lise olmayacağına göre en yakın okula yönlendirilecek öğrenciler istemeye istemeye ya imam hatip liselerine ya da özel liselere gitmek zorunda bırakılacak. Normal lise yerine imam hatip okullarının bu kadar yaygınlaştırılmasının nedeni de budur. Hatta bir ilçede yaşayan öğrencinin başka bir ilçedeki okula gitme şansı ortadan kaldırılmış oluyor. Çocuklarımız istedikleri okula gidememeleri nedeniyle daha fazla sıkıntıya girecekler.” dedi.

            Okullarımızın yüzde doksanı niteliksizmiş

            “Türkiye tarihinde bir Bakanın sorumluluğundaki okulları niteliksiz olarak belirlemesi ile ilk kez karşılaşıyoruz.” diye tepki gösteren Kaya, “ Milli Eğitim Bakanı ‘nitelikli yüzde 10 lise’ için sınav yapacaklarını belirtiyor. Yani diğer liselerimiz ‘niteliksiz’miş. Bu okulların nitelikli, niteliksiz olmalarını belirleyen nedir? Bu durumdan kim sorumludur? Böyle bir ayrım yapabilen Bakanımız da oldu ne yazık ki. Sınava isteyen öğrencilerin girebileceğini söylüyor. Oysa tüm öğrencilerimizin sınava gireceği bir gerçek. Bu nedenle sınavın kalktığını söylemenin inandırıcılığı yok

            Usulsüzlük artacak

            Yeni sistemin usulsüzlükleri artıracağını belirten Kaya, “Bir öğrencinin gitmek istediği lise başka bir mahalledeyse öğrenci ya o mahalleye taşınacak ya da sahte belge alma yoluna gidecek.  Bakanın belirttiği ‘nitelikli’ okulların dışında kalan okullar da kendi aralarında sınıflandırılacak. Adı ‘iyi okul’ olarak duyulan okulların bulunduğu mahallede kiralar talep nedeniyle yükselecek, ailelere ak masraf çıkacak.

            Çözüm var ama

            Eğitim sisteminin çıkmazının yalnızca liseye girişte olmadığını vurgulayan Kaya, “Sorunu temelden çözmek yerine biçimsel değişikliklerle eğitim sistemini daha da içinden çıkılmaz hale getiriyorlar. Öğrenciler sınav derdinden tamamen kurtulmalılar. Bunun için eğitim sistemini temelden değiştirmek zorunlu. Önemli olan bunun tartışılmasıdır. Ama asıl amaç, öğrencileri imam hatiplere ve özel okullara yönlendirmeyi kolaylaştırmaktır.” dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız