HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
26 Kasım 2017 Pazar Saat: 11:52

Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Ordu Kültür Sanat Merkezi (OKSM)’nde yapılan etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlayan kutlama programı, Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen törenle devam etti.
Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, Ordu Kültür Sanat Merkezi (OKSM)’nde yapılan etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan kutlama programı, Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle devam etti.

Penbe-izzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi tarafından hazırlanan programa Vali Vekili Adem Öztürk, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Ordu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Metin Kara, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Murat Yılmaz, Ordu Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, protokol üyelerinin yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Etkinlikte ilk olarak Penpe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan ve İlkokullar arası resim yarışmasında dereceye giren resimlerin yer aldığı sergi gezildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlik, 15 Temmuz Şehitlerinin anısına düzenlenen videonun gösterilmesi ile devam etti.

Programda Vali Vekili Adem Öztürk bir konuşma yaptı. Vali Vekili Öztürk, “Öğretmenler gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla her çeşit mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da, öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Onun için sizler toplumun bütün kesimlerine yol gösteren birer öndersiniz. Her bireyin yetişmesinde büyük rol üstlenen, ilim ve irfanı, bilgi ve teknolojiyi genç beyinlere işleyip onları geleceğe hazırlama konusunda her türlü fedakârlığı da gösteren sizlersiniz. Sorumluluğu büyük, etkisi de bir o kadar yüksek ve başka hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir mesleğe sahipsiniz. Ülkemizi çağın ilerisine taşımak ve geleceğimizi emanet edeceğimiz nesillerimizi fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller olarak yetiştirmek için büyük bir fedakarlıkla görev yapıyorsunuz” dedi.

Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde, öğretmenlerin çabalarının, emeklerinin çok önemli payı olacağına dikkat çeken Vali Vekili Adem Öztürk sözlerini şu cümleler ile tamamladı: “Bu duygu ve düşünceler ile Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi rahmet ve minnet ile anıyor, tüm eğitim çalışanlarımızın ve emekli olmuş öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.”

Programda Penbe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Selami Candan günün anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmasına şehit düşen öğretmenlere Allah'tan rahmet dileyerek başladı ve “Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık, saygı ve sevgi ile anıldığı öğretmen ve öğretmenlik mesleği ile ilgili farkındalık oluştuğu güzel bir gündür. Kültürün ve medeniyetin temelini eğitim oluşturur ve onun yapıcısı da öğretmendir. Kültür ve medeniyet seviyesini yükseltmiş milletlerin en temel ölçüsü öğretmen ve eğitime verdiği değer ile anlaşılmaktadır. Yarınların daha aydınlık olması, muasır medeniyetin üstüne çıkmamız, eğitime ve öğretmene verdiğimiz değer oranında olacaktır. Bunu başarmak için fedakârca çalışan öğretmenlerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Emekli öğretmenler adına Güzelordu Meliha Türkmen İlkokulu Emekli Öğretmeni Selma Temiz bir konuşma yaptı.

Temiz konuşmasında, ”Her meslek önemlidir ve kutsaldır. Ancak, bazı meslekleri icra etmek için o mesleğin eğitimini almış ve yapabilecek yetkinlikte olmak yeterli değildir. Benim mesleğim öğretmenlikte yalnızca aşkla yapılabilir.1986 yılında Urfa’da başladığım ve her gün büyük tutkuyla sarıldığım mesleğimden bu yıl emekli olarak ayrıldım. Ne zaman ’ne iş yapıyorsunuz’ sorusuyla karşılaşsam, büyük bir onurla ve gururla 'Öğretmenim' cevabını verdim. Yeniden dünyaya gelsem hiç tereddütsüz öğretmen olmayı seçerdim” dedi.

Konuşmasının ardından Emekli Öğretmen Selma Temiz’e, mezun ettiği son öğrencilerden Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Mert Celal Döner tarafından çiçek takdim edildi.

Ardından aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi ve emekli olan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri Vali Vekili Adem Öztürk tarafından verildi.

Program öğretmenler günü dolayısıyla öğretmen ve öğrenciler arasında ayrı ayrı düzenlenen kompozisyon, resim, şiir, satranç, masa tenisi, kros ve atletizm yarışmalarında ilk üç dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

Ödüller, Vali Vekili Adem Öztürk, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten ve ODÜ Rektör Yardımcısı Şevket Metin Kara ve Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş tarafından verildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Programı, “Öğretmenlerimizden Türküler” ile Penbe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı koro ve oratoryom sunumu ile sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler : Öğretmenler, Günü, Kutlandı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız