HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Aralık 2017 Pazar Saat: 12:36

Karadeniz Rektörleri Bir Araya Geldi

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Doğu Karadeniz Bölgesi Rektörleri ile bir araya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ev sahipliğinde Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarıl
Karadeniz Rektörleri Bir Araya Geldi

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Doğu Karadeniz Bölgesi Rektörleri ile bir araya geldi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ev sahipliğinde Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç olmak üzere Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın misafiri oldular.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlük makamında bir araya gelen Doğu Karadeniz Bölgesi Rektörleri daha sonra Senato Salonu’nda toplanarak bölge üniversiteleri arasındaki birliktelik ve dayanışmanın daha da artması, büyüyen ve hızla gelişen üniversiteler arasında sosyal ve bilimsel alanlarda birlikte çalışma ve bunun yanında bölgenin eğitim durumu, sorunları ve bölgeye katkılar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Konuyla ilgili olarak ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Bu ziyareti bölge üniversiteleri arasındaki işbirliği, gelişim ve değişim açısından çok önemli bir basamak olarak görmekteyiz. Ülkemiz ve bölgemizin önde gelen üniversitelerinin öğretim üyeleriyle bizim öğretim üyelerimizin hazırlayacağı ortak projelerle ülke kalkınmasına yönelik nitelikli bilimsel çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz. Bölgesinde söz sahibi olan üniversiteler olarak eğitimde akademik çalışma ile pratiği buluşturacak bir anlayışla faaliyetlerimizi ortaklaşa sürdürme gayretindeyiz.

Bilimsel sorunlara çözüm bulmak, görüş ve deneyimlerden yararlanmak amacıyla öğretim elemanı değişimi yapmak, bilimsel amaçlı ortak toplantılar düzenlenmek, ortak araştırmaların ve Ar-Ge iş birliklerinin yapılması ve eğitimde kaliteyi artırmak adına yapılacak ikili faaliyetler ile farklı çalışmalara hazırlanmaktayız. Tecrübe ve fikir paylaşımlarının da yapılabileceği bu çalışma kapsamında üniversitelerimiz, çeşitli alanlarda ortak bilimsel çalışmalar yürüterek ilgili bölümleri arasında ortak programlar oluşturmayı hedeflemektedir.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler : Karadeniz, Rektörleri, Bir, Araya, Geldi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız