HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Ocak 2018 Pazar Saat: 10:41

“DEĞİŞMEZ HEDEFİMİZ KALİTELİ EĞİTİM”

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kaliteli eğitim diyoruz ama ikili eğitimde kaliteli eğitimi verebilmek, sağlayabilmek mümkün değil. O halde ne yapmak lazım? İkili eğitimi ortadan kaldırmak lazım. dedi.  
“DEĞİŞMEZ HEDEFİMİZ KALİTELİ EĞİTİM”

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Kaliteli eğitim diyoruz ama ikili eğitimde kaliteli eğitimi verebilmek, sağlayabilmek mümkün değil. O halde ne yapmak lazım? İkili eğitimi ortadan kaldırmak lazım." dedi.

 

 

Bakan Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım´ın talimatı doğrultusunda daha kaliteli bir eğitimi çocuklara sağlamaları gerektiğini vurgulayarak, "Değişmez hedefimiz; kaliteli bir eğitim ve fırsat eşitliğini herkese eğitimde sağlamamız lazım. Kaliteli eğitim diyoruz ama ikili eğitimde kaliteli eğitimi verebilmek, sağlayabilmek mümkün değil. O halde ne yapmak lazım? İkili eğitimi ortadan kaldırmak lazım." diye konuştu.

 

"Ben ilkokulu da liseyi de 70 kişilik sınıflarda okudum"

İkili eğitimi ortadan kaldırabilmek için yeni okulların, dersliklerin yapılması gerektiğini anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Ben ilkokulu da liseyi de 70 kişilik sınıflarda okudum. Ama şimdi Cenabı Allah´a hamdolsun tüm Türkiye´de 30´un altında derslik başına düşen öğrenci sayısına ulaştık. Ancak 58 bin derslik ihtiyacımız var tüm Türkiye´de ikili eğitimi sonlandırmak için. Başbakanımız bu talimatı verdiğinde 77 bin derslik ihtiyacımız vardı, şimdi 58 bine düştü. Genelde bu 58 binin de çoğunluğu 30 tane göç alan büyükşehirlerde. Bursa da bunlara dahil. Allah nasip ederse hep beraber el ele çalışacağız, inşallah 2019´a da bırakmadan bu yıl sonuna kadar, yeni eğitim-öğretim yılında inşallah devlet-millet iş birliğiyle biz bu ikili eğitime Bursa´da, tüm Türkiye´de son veririz." Yılmaz, bir ülke için yapılabilecek en önemli, katma değeri en yüksek olan yatırımın eğitim yatırımı olduğunu, bu anlayışla ülke genelinde yaklaşık 60 milyar liralık, Bursa´da da 1,5 milyar liraya yaklaşan eğitim yatırımı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

 

"Milli gelirde eğitime ayrılan pay yüzde 6,2"

Bakan Yılmaz, Türkiye´nin her alanda olduğu gibi, eğitimde de çok önemli mesafeler katettiğine işaret ederek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Bu, eğitime yapılan yatırımlarla mümkündür. İyi bir sağlık, ulaşım sisteminiz, sanayiniz, ticaret hacminizin olmasının en büyük nedeni, iyi ve kaliteli bir eğitime sahip olmaktan geçiyor. Millî Eğitim Bakanlığı olarak herkesin kaliteli bir eğitime ve öğretime eşit şartlar altında erişmesini, çağın gerektirdiği bilgi, beceri, tutum ve değerleri almasını, girişimci, yenilikçi, iletişime ve öğrenmeye  açık, öz güvene sahip, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla büyük ölçüde eğitime erişimi çözdük. Nitelikli bir eğitim ve herkes için bir eğitime fırsat eşitliğini değişmez ve daimi bir hedef olarak görüyoruz. Zaten bugün Türkiye´de kaliteli bir eğitim üzerine tartışma başlamışsa, bu altyapının büyük oranda çözülmüş olmasından kaynaklanıyor."


Yılmaz, 1 milyonun üzerindeki öğretmenle 18 milyona yaklaşan öğrenciye eğitim verildiğini hatırlatarak, "Bu eğitime Türkiye´nin merkezi hükümet bütçesinden yaklaşık yüzde 18´ini ayırıyoruz. 2018´de ayırdığımız 134 milyar 727 milyon lira. Bütçenin yüzde 18´inden daha fazla. Milli gelirin kaçına tekabül ediyor? Milli gelirde eğitime ayrılan pay yüzde 6,2.  Bu rakamla Türkiye Avrupa´da milli gelirinden en fazla eğitime kaynak ayıran ülke durumundadır." dedi.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız