HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Ocak 2018 Pazar Saat: 10:16

KARADENİZ'DE BİR İLK; FATSA’DA MATEMATİK MÜZESİ OLUŞTURULUYOR

Fatsa Belediyesi ile Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında matematik eğitiminin kalitesinin artırılmasını sağlamak amacıyla Matematiğe Dokunuyorum projesi kapsamında Matematik Müzesi oluşturulması için protokol imzalandı.  Mat
KARADENİZ'DE BİR İLK; FATSA’DA MATEMATİK MÜZESİ OLUŞTURULUYOR

Fatsa Belediyesi ile Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında matematik eğitiminin kalitesinin artırılmasını sağlamak amacıyla Matematiğe Dokunuyorum projesi kapsamında Matematik Müzesi oluşturulması için protokol imzalandı.

 Matematiğe Dokunuyorum projesi imza protokolü  Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe ile  İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya arasında imzalandı.

 Matematik Müzesi imza protokolünün ardından bir konuşma yapan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, “Matematiğe dokunuyorum projesi kapsamında Fatsa ilçemizde Fatsa Belediyemizle birlikte özellikle öğrencilerimizdeki matematik korkusunu yenmek amacıyla somut bir şekilde öğrencilerim modeller üzerinde görerek yaşayarak öğreneceği bir müze projesine imza atıyoruz. Bu müzenin içeriğinde şimdiye kadar matematikle  ilgili tüm alanların modelleri yer alacak. Bu modellerin üzerinde de eğitimciler gelen öğrencilere bilgi verip öğrencilerin matematiğe dokunarak, modellere dokunarak, görerek öğrenmesi sağlanmış olacak. Müzemizde 36 tane istasyon olacak. Bu istasyonların her birinde bir görevli öğretmenimiz duracak. Bu öğretmenler gelen ziyaretçileri matematik konusunda bilgilendirecek. Daha sonra bu öğrencilerimiz matematik atölyesine  geçecekler ve burada da hazırlanan materyallerle matematik öğretimini somutlaştıracaklar.” dedi.

  Bu projenin Karadeniz bölgesinde tek olma özelliğine sahip olduğunu ifade eden Atinkaya, “Fatsa ilçemizin dışında ilimiz ve diğer bölgemizdeki bütün okullarımızın öğrencilerine Matematik Müzemiz  açık olacak. Bu konuda özellikle eğitimin kalitesinin artırılması konusunda yapılan bu tür faaliyetlere ve bu tür projelere belediyemizin desteği için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

  Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe ise her zaman eğitimin kalitesinin artırılması konusunda Milli eğitim camiasına destek olduklarını belirterek, “Matematik Müzesinin matematik dersinde ve sınavlarında zorlanan ya da matematik bilgisini daha da artırmak isteyen öğrenci kardeşlerimiz için çok faydalı olacağına inanıyoruz, hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.  


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız