HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Şubat 2018 Salı Saat: 09:29

REKTÖR YARILGAÇ’TAN ZİYARET

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret ederek Ahi Evran Üniversitesinde düzenlenen ISO:9001/2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme törenine katıldı.
REKTÖR YARILGAÇ’TAN ZİYARET

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı makamında ziyaret ederek Ahi Evran Üniversitesinde düzenlenen ISO:9001/2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme törenine katıldı.

Ziyarette iki üniversite arasında yürütülebilecek ortak projeler, gerçekleştirilebilecek iş birlikleri konuları görüşüldü. Ardından ISO:9001/2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme töreni gerçekleştirildi.

Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ile Salih Çetinkaya, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, il yöneticileri, il başkanları, kurum müdürleri ile akademik ve idari personel katıldı.

Ahi Evran Üniversitesi tüm birimleri ile 19-22 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılan ISO:9001/2015 Kalite Yönetim Standardı Dış Tetkik Sürecini tamamlayarak ISO:9001/2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesini almaya hak kazandı. Kalite yönetim sistemi ile daha az sorunla karşılaşılacağı ve daha nitelikli bir üretim yapılabileceğine vurgu yapılan törende yapılan işlerin belgelendirilmesinin de kurumların değerini gösterdiğine de dikkat çekildi.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya kalite bilincinin oluşması için profesyonel şirketlerden kalite eğitimleri alındığını belirterek 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu şartlarıyla birlikte Stratejik Planlama Yönetimi, Süreç Yönetimi, Risk Yönetimi, Faaliyet Planları, Memnuniyet Anketleri, Öneri-İstek Sistemi, Öğrencilerin Karar Alma Süreçlerine Katılımı ve Paydaş İlişkileri Yönetimi modelleri oluşturulduğunu ifade etti. Rektör Karakaya, bu süreçlerin sonunda Ahi Evran Üniversitesinin kendi iş akışlarını denetlemek için iki defa iç denetim, pilot üniversite olunmasından dolayı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan dış denetimini tamamlandığını ve bu denetimlerin ardından 18-22 Aralık tarihleri arasında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) görevlileri tarafından üniversitemiz iş akışlarının tetkik edilerek sürecin tamamlandığı açıkladı.

Konuyla ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Devlet ve vakıf üniversitelerinin kendi içerisinde, mevcut insan kaynaklarının fiziki ve teknik alt yapısını, bölgenin dinamiklerini ve potansiyellerini dikkate alarak kendine özgün misyonlarını geliştirmesi, dolayısıyla da bir misyon farklılaşmasına gitmesi gibi bir durumla karşı karşıyayız. Üniversitelerde kalite güvencesi kavramının misyon farklılaşması ile ortaya çıktığını görmekteyiz. Bütün bunların yanı sıra üniversitelerin, bölgesine, iline katkı sağlaması için birbirlerine benzememesi, kurumların farklı alanlarda ihtisaslaşması gerekmekte; ilimiz, bölgemiz ve ülkemizdeki üniversitelerin yol haritalarının birbiriyle örtüşmesi önem arz etmektedir. Biz de Ordu Üniversitesi yönetimi olarak kalite çalışmalarının bir kurumun kurumsallaşmasındaki ve sistemli yönetimindeki önemini bilerek bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetlerimizin yanında ülkemizdeki bütün üniversitelerle işbirliği halinde ulusal bir kalite standardını geliştirmeyi ve bu standardı sürdürülebilir kılmayı hedeflemekteyiz. Bu bağlamda Ahi Evran Üniversitesi yönetimini ve Sayın Rektör Prof. Dr. Vatan Karakaya’yı ISO:9001/2015 Kalite Yönetim Standardı Dış Tetkik Sürecini başarıyla tamamlayarak ISO:9001/2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesini almaya hak kazandıkları için kurumum adına tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : REKTÖR, YARILGAÇ’TAN, ZİYARET

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız