HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Mayıs 2016 Pazartesi Saat: 08:04

“Sur Dibinde” sahne aldı

ODÜ, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden sanatseverlere Tiyatro ve Konser sunumu yapıldı.
“Sur Dibinde” sahne aldı

ODÜ, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinden sanatseverlere Tiyatro ve Konser sunumu yapıldı.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencileri ve Sahne Performansları Kulübü tarafından iki ayrı etkinlik düzenlendi.

İlk olarak Öğretim Görevlisi Hakan Alkan yönetmenliğinde MSSF öğrencilerinin rol aldığı "Sur Dibinde" adlı oyun sahnelendi.

Tıp Fakültesi Morfoloji binası Konferans Salonu’nda büyük bir katılımla gerçekleştirilen oyuna Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, ODÜ’lü akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

TankredDorst’un yazdığı ve Sedat Veyis Örnek’in çevirmenliğini yaptığı oyunun yönetmen yardımcılığını Erdem Şenses, Yönetmen asistanlığını Emin Taşçıoğlu, Afiş-broşür tasarımlarını Emre Ergün ve görsel tasarımlarını Osman Savaş, Ramazan Altan ve Ege İzmirli yaptı. Oyunun teknik kadrosunda ise ışık-dekor Burak Çiçek, ses-efektEfecan Baştürk, Turgut Yalçın, aksesuar Tuğba Ülgen, suflöz Gözde Demir, dans düzeni Özge Tepe, sahne amiri Abdulsamet Sünbül ve kostümde Sıla Can Budak yer aldı.

Oyun, Berlin Duvarı’nı Savaş Karşıtlığı Söylemiyle Anlatıyor

Oyun, geleneksel bir Japon hikaysinden yola çıkılarak dünyanın utanç duvarı olarak adlandırılan “Berlin Duvarı”nı savaş karşıtlığı söylemiyle anlatıyor. Oyunun yönetmeni Öğretim Görevlisi Hakan Alkan tarafından yeni eklenen karakterlerle, savaşlara sebep olanları eleştirmeyi hedefleyen ve günümüz teknolojik imkanları kullanılarak anlatımı güçlendirilen oyun, izleyenlerden tam not aldı. MSSF 2. Sınıf öğrencileri Ahmet Dikmen, Özge Tepe, Kemal İstanbulluoğlu, Ahmet Berk Sunay ve AddulsametSünbül’ün oyunculuklarıyla sergilenen oyun beğeniyle izlendi.

Müzik ve Görsel Şovlar İzleyenleri Büyüledi

Oyunun ardından ODÜ Sahne Performansları Kulübü akademik danışmanı Dr. Sercan Özkeleş ve kulüp öğrencileri tarafından hazırlanan “TımeservıngSons” konseri düzenlendi.

Popüler yabancı şarkılardan oluşan konserin repertuar düzenlemesi ile orkestra şefliğini Öğr. Gör. Dr. Sercan Özkeleş yaptı. Tuşlu çalgılar, yaylı çalgılar, vurmalı çalgılar, Öğr. Gör. Aytunç Aydın’ın eşlik ettiği üflemeli çalgı, mızraplı çalgılar ile solo ve grup vokallerden oluşan konser performansına Modern Dans Kulübü öğrencileri de, usta-çalıştırıcı PhridonKontselidze’nin koreografisini üstlendiği karma danslarla eşlik etti.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğin sonunda bir konuşma yapan ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan; “Profesyonel bir konser izledik. Adeta büyülendik. Öyle görünüyor ki, Üniversitemizde bu tür etkinlikler devam ettiği sürece görmüş olduğunuz bu salonumuz Üniversitemize yetmeyecek. Seyirci kapasitesini zorlayan, güzel etkinlikler izliyoruz. Sahne Performansları Kulübü, çok yeni bir kulüp. Bu kadar kısa zamanda böyle bir işin altında misliyle kalkan bu genç arkadaşlarımı, emeği geçen herkesi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Etkinlik Rektör Yardımcısı Noyan’ın, Öğr. Gör. Dr. Sercan Özkeleş’e ve Koreograf PhridonKontselidze’ye çiçek ve teşekkür belgesi takdiminin ardından sona erdi. (Haber Merkezi)

 

 

Anahtar Kelimeler : “Sur, Dibinde”, sahne, aldı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız