HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Mayıs 2016 Salı Saat: 10:17

“ZEKA KÜPÜ” PROJESİ ORDU’DA BAŞLATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell himayesinde özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve kapasitelerini geliştirmek üzere ‘Yeni Nesil İçin Yeni Nesil Eğitim’ hedefi ile başlatılan sosyal soru
“ZEKA KÜPÜ” PROJESİ ORDU’DA BAŞLATILDI

Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell himayesinde özel yetenekli öğrencilerin bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve kapasitelerini geliştirmek üzere ‘Yeni Nesil İçin Yeni Nesil Eğitim’ hedefi ile başlatılan sosyal sorumluluk projesi “Zeka Küpü”, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı, aynı zamanda Turkcell yönetim kurulu üyesi Dr. M. Hilmi Güler’in katılımlarıyla Ordu’da hayata geçirildi.

 

Dr. M. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Dr.M.Hilmi Güler, Vali İrfan Balkanlıoğlu, MEB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, OBB Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, İl Milli Eğitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, öğretmenler ve öğrenciler  katıldı.

 

“Yeni Nesil İçin Yeni Nesil Eğitim” hedefi ile başlatılan sosyal sorumluluk projesinin hayata geçirilmesi nedeniyle düzenlenen programda bir konuşma yapan Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Turkcell yönetim kurulu üyesi Dr.M.Hilmi Güler, programa davet edilen ancak yoğunluğu nedeniyle katılamayan Nobel ödüllü Türk bilim adamı Prof.Dr.Aziz Sancar’ın gönderdiği mesajı okuyarak konuşmasına başladı.

 

Prof.Dr.Aziz Sancar’ın gönderdiği mesajında, ‘Türk bilim adamı olarak pozitif bilimlerde henüz ilk Nobel ödülünü ben almış olabilirim. Ama inanın insanların çoğu hepimiz aynı zekaya sahibiz. Başarı zeka kadar hatta daha önemli olarak çalışmakla elde edilir. Sebat lazım, inat etmek lazım ve çalışmak lazım. Gözünüzü seveyim çocuklar çok çalışın yoksa bilim yapamayız ve bilim olmadan hepimiz geride kalırız. Sizlere inanıyor ve sizlerle gurur duyuyorum’ dediğini belirten Dr.M.Hilmi Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Gerçekten bugün mutlu bir günümüz. Benim için biraz daha farklı. Bugün doğduğum, büyüdüğüm, gençliğimin geçtiği bu güzel ilde, güzel çalışmaları yapmanın bir odağı olarak bu merkezi kurduk. Burada 3 gündür değerli öğrencilerimizle, öğretmenlerimizle, müdürümüzle buradaki çalışmaları değerlendiriyoruz. Ayrıca burada Milli Eğitim Bakanlığımızın çok önemli iki gönüllü ve gönül adamı, aynı zamanda savaşçı iki bürokratı ve genel müdürümüzle değerlendirmeler yaptık geç saatlere kadar. Bu merkezi daha nasıl iyi bir noktaya götürebiliriz? Türkiye’de yeni Aziz Sancar’ları nasıl çıkartırız? Bilim ve teknoloji yarışında ülkemizi nasıl ilk ona sokarız? Bunları düşünüyoruz. Çünkü böyle bir hedefimiz var.  2023 hedefimiz var. Bunu oluşturmak için teknoloji tüketen değil, teknoloji üreten bir ülke olmamız gerekiyor. Bunun da ana unsuru eğitim olmakla beraber, bilim ve teknoloji temeli bir mimariden geçiyor. Bu bakımdan çalışmalarımız son derece önemli.”

 

 

Dr.M.Hilmi Güler Bilim Sanat Merkezi’nin, Ordu açısından büyük bir kazanım olduğunu dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Değerli Bakanımızın katkılarıyla böyle güzel bir merkezin ilimizde açılması olması bizler için büyük bir kazanım. Çünkü, Türkiye çapında 81 ilde sadece 6-7 tanesinde var bildiğim kadarıyla böyle bir merkez. Şimdi gençlerimiz arasında son derece yetenekli, son derece zeki deha düzeyinde bilgi ve donanıma sahip çocuklarımız var. Bunların büyük bölümü bu yeteneğinin farkında olmadan dahi olduğunun farkında olmadan hiç kimseye yararlı olamadan bu dünyadan göçüp gidiyor. Bunların ortaya çıkarılması onlara bazı imkânlar verilmesine bağlı. Bizim en büyük kazanımız genç nüfusumuz eğer bunları çok iyi yetiştirebilirsek içlerinden deha düzeyinde olanları bulup çıkartabilirsek bu memleketi Amerika’dan daha ileriye götürebilirler” diye konuştu.

 

Programda konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak özel yetenekli çocuklarımızın eğitim problemini kökten çözmek ve devamlılığını sağlayan bir çözüm getirmek için  genel müdürlüğümüz çok ciddi çalışmalar yapıyor. İlk adım olarak da BİLSEM’leri iyileştirme süreci hızlı bir şekilde devam ediyor. Tabi bu çocuklarımızın eğitimi ülkemizin geleceği açısından son derece önemli bir unsur aslında biz bunu hep birlikte yapmak zorundayız çocuklar hepimizin çocukları onların mutluluğu hepimizin mutluluğu onların bu ülke adına üretecekleri geliştirecekleri buluşlar hepimiz için çok anlamlı bu anlamda meb bu işin sahibidir. Fakat bütün kamu kuruluşları sivil kuruluşlar elele vermek zorundadır “ şeklinde konuştu.

 

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör de programda yaptığı konuşmada, “Bugün burada küçük bir grup görünüşte çok küçük bir projenin açılışını yada tanıtımını yapıyoruz. Ama aslında yaptığımız iş yada ulaşmak istediğimiz hedef ve vizyon Türkiye’nin yeni bir yüzyılın eşiğinde olduğunu hepimize hatırlatan önemli bir proje. Artık eğitimimiz bundan sonra bu tür vizyonlarla, bu tür programlarla gündeme gelmek durumunda.

Bilim ve sanat merkezleri çocuklarımızın özel yeteneklerini geliştirebilecekleri, özel yeteneklerini daha da büyütebilecekleri bir atmosfer sunan okuldan sonra geldikleri bir kurumdur bildiğiniz gibi. Bu kurumları son 2 yıldır daha da geliştirmeyi  hedefleyen içeriğini zenginleştiren,  öğretmen çeşitliliğini zenginleştiren, öğrenci kalitesini artıran, öğrenci seçimini yüksek ve nitelikli standartlara bağlayan bir dizi çalışma yaptık. Bu çalışmalarımız hala devam ederken verdiğimiz eğitiminde artık çağdaş  ve bizim gelişmiş ülkeler kategorisinde yer alabileceğimiz bir hedefe oturtmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

Programda bir konuşma yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise, “Dördüncü sanayi devrimi olarak adlandırılacak bundan sonra bir bilim olacaksa, bu bilim ve teknoloji alanında belki yazılım alanında belki buradaki çalışmaların türevleri alanında olacaktır. Bu çerçevede de bir yerde okumuştum yüzde 2,5 üstün zekalı, binde birlik bir oranla toplumumuzun dahi seviyesi çocuklardan oluşan yaşam alanında bulunuyoruz. Bu çocukların değeri ve kıymetini anlayamama sorununu da yaşayabilir, bu çerçevede okullarla birlikte onlarla eşgüdüm çalışmayı yapacak bilim merkezinin, Türkiye’de sayılı merkezlerden birisi olan bilim merkezinin, ilimizde olması bizim için de bir kazançtır.

Bu çerçevede sayın bakanımızın olumlu kanaatleri paylaştığı ve aldığımız bilim merkezi adı altında inşallah Karşıyaka mahallemizi TÜBİTAK’la birlikte konseptini bugünlerde belirlemeye gayret gösterdiğimiz yüzde 50’sini Ordu Büyükşehir Belediyesinin belirlediği, kalan donanımı ve yazılımını da TÜBİTAK’ın üstleneceği Türkiye’de şuanda 4 ilde olan bilim merkezi projesini yakın bir zamanda hayata geçireceğiz” diye konuştu.

 

Program, konuşmaların ardından öğrencilerin yaptıkları proje sunumları ile sona erdi. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : “ZEKA, KÜPÜ”, PROJESİ, ORDU’DA, BAŞLATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız