HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Mart 2020 Pazartesi Saat: 10:25

OKSİJEN TİYATRO, SOSYAL MEDYADA

SANATSEVERLER ÜZÜLMESİN!
OKSİJEN TİYATRO, SOSYAL MEDYADA

Oksijen Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Nurgül Çoluk, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü vesilesiyle Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinen çıkamayan vatandaşlara sosyal platformları aracılığı ile tiyatro izleme çağrısında bulundu.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü ile ilgili bir açıklama yapan Oksijen Tiyatro Genel Sanat Yönetmeni Nurgül Çoluk koronavirüs salgını nedeniyle insanların zamanının büyük bir bölümünü evde geçirmek durumunda kaldığını bildiğini belirterek, sanatseverlere salonlara gitme imkanı olmasa da yine de sosyal medya platformları üzerinden tiyatro ve opera gibi oyunları takip etme çağrısı yaptı.

Bu yıl koronavirüs salgını sebebiyle alınan önlemler nedeniyle 27 Mart Dünya Tiyatrolar gününü evde geçireceklerini belirten Çoluk, ‘’Evdeyiz dolayısıyla çok fazla bir şey yapamıyoruz. Ancak yine de arkadaşlarımızla küçük küçük görüntüler hazırlayarak bunları sosyal medya sayfamızdan paylaşıyoruz. Bu sıkıntılı süreçte hem insanlara moral vermeye çalışıyoruz hem de virus hakkında bilgilendirmeye gayret gösteriyoruz” dedi.

Bizim için önemli bir gün olan 27 Mart Dünya Tiyatro Gününde ilk defa sahnede değildik diyen Çoluk, şöyle devam etti; “Her yıl kural olarak oyun öncesi Tiyatro Bildirisi okunur ardından Perde diyerek oyunumuzu sergilerdik. Hatta bu yıl 27 Mart da Fatsa Belediyesinin etkinliğinde Fatsa Kültür Merkezinde Kırılma Noktası oyunumuzla buluşacaktık, malum Korono virüsü sebebinden dolayı olmadı. Ama kollarımızı sıvazladık ve bildiriyi evlerimizde videolara çekerek bir bütün oluşturduk. Bu yıl Ulusal Tiyatro Bildirisi Eski Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Lemi Bilgin tarafından kaleme alındı. 

Bu süreçte sanat kurumları ve onları oluşturanlar olarak bizlerde üretkenliğimizi devam ettirmek için arayışlarda bulunacağız. Bunlara çok güzel örnekler var. Devlet tiyatroları, şehir tiyatroları, opera, bale ve konserler sosyal medya üzerinden her eve misafir oluyor.

Bizler; Oksijen Tiyatro olarak kendi kayıtlarımızda olan oyunlarımızdan görüntüler hazırlayarak kendi hesaplarımızdan paylaşmaya başladık.

Ayrıca Oksijen Tiyatro oyuncusu Kasım Uysal’ın tiplemesi ile Pakize evde kal adlı bir parodi oluşturarak bunu bir dizi halinde devamlılığını oluşturuyoruz. Her hafta hesaplarımızdan yayınlıyoruz. 27 Mart Dünya Tiyatro gününe özel bir video hazırlayıp sosyal medya hesaplarımızdan servis ettik.

Oksijen Tiyatro oyuncuları; Nurgül Çoluk, Kasım Uysal, Atakan Eren, Emre Ergün, Gamze Kabadaş, Ulaş Öcalan, Yusuf Yavuz, Özge Cebbar, Sude Odabaşı, Y.Seymen Kılıç tarafından seslendirilerek @oksijentiyatro hesaplarımızdan yayınladık. Tüm tiyatro camiasının gününü Oksijen Tiyatro olarak kutlarız. Nice sahnelerden seyircilerimizle sağlıklı günlerde buluşmak ümidiyle. Sanatsız kalmayın Evde kalın” diye konuştu. (Haber: Özge CEBBAR)

Anahtar Kelimeler : OKSİJEN, TİYATRO, SOSYAL, MEDYADA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız