HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Mayıs 2017 Cuma Saat: 10:48

YUNUS EMRE ORDU’DA ANILACAK

Türk İslam düşünürü Yunus Emre, Ordu Büyükşehir Belediyesinin 3.sünü düzenleyeceği “Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu” ile anılacak. “Yunus’un Nefesi” temalı sempozyum 5-6 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Yunus E
YUNUS EMRE ORDU’DA ANILACAK

Türk İslam düşünürü Yunus Emre, Ordu Büyükşehir Belediyesinin 3.sünü düzenleyeceği “Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu” ile anılacak. “Yunus’un Nefesi” temalı sempozyum 5-6 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Yunus Emre’nin ahirete irtihali sonrası, adına Anadolu’nun birçok yerinde makam mezarlarının olduğu ve bunlardan birinin Ünye ilçesinde bulunduğu biliniyor. Düşüncesi, yaşayışı ve şiirleriyle insanlık mirasının önemli bir değeri olan Türk İslam düşünürü Yunus’u bir kez daha anmak, onun dünyasını anlamaya çalışmak, kültür dünyamıza mütevazı bir katkı sunmak adına “Yunus’un Nefesi” temasıyla III. Uluslararası Yunus Emre Sempozyumu düzenlenecek.

5 MAYIS’TA MEZARI BAŞINDA ANILACAK

Yunus Emre için sempozyum kapsamında ilk olarak,Yarın saat 11.30’da Ünye ilçesinde bulunan Şeyh Yunus Emre Türbesinde anma programı yapılacak. Ardından Altınordu ilçesi Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de Mustafa Demirci’nin Yunus Emre ilahilerini seslendireceği tasavvuf konser düzenlenecek.

SEMPOZYUM 6 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ YAPILACAK

6 Mayıs Cumartesi günü Altınordu ilçesi Atatürk Kültür Merkezi’nde 13.00- 16.00 saatleri arasında “Yunus’un Nefesi” temalı veiki oturumlu sempozyum düzenlenecek. Prof. Dr. Bilal Kemikli’nin açılış konuşmasını yapacağı sempozyumun ilkoturumunun başkanlığını Sivas Cumhuriyet Üniversitesi RektörüProf. Dr. Alim Yıldız’ın yapacak. Prof. Dr. Mehmet Asım Yediyıldız, Yrd. Doç. Dr. Murat Yurtsever, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Yıldırım ve Doç. Dr. Siraceddin Haci gibi akademisyenler Yunus Emre’yi anlatacak. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç’ın yapacağı ikinci oturumda ise Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Öksüz, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Dağlı, Doç. Dr. Galib Sayilov ve Arş. Gör. Alper Ay Yunus Emre’yle ilgili bildirilerini sunacak. (Ordu Yeni Haber)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : YUNUS, EMRE, ORDU’DA, ANILACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız