HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Mayıs 2017 Pazar Saat: 09:18

EL SANATLARI FESTİVALİ BAŞLIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 15-21 Mayıs tarihleri arasında “Ellerde Gizli Sanatlar” adlıel sanatları festivali düzenlenecek. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Atatür
EL SANATLARI FESTİVALİ BAŞLIYOR

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla 15-21 Mayıs tarihleri arasında “Ellerde Gizli Sanatlar” adlıel sanatları festivali düzenlenecek.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Atatürk Parkı tören alanında düzenlenecek festivalde,geleneksel el sanatlarına özgü eserler görücüye çıkacağı gibi her akşam düzenlenecek konserlerle de Ordulu hemşehrilerimiz doyumsuz bir hafta yaşayacak” dedi.

ORDU’DA İLK KEZ EL SANATLARI FESTİVALİ DÜZENLENİYOR

15 Mayıs Pazartesi günü saat 11.00’de açılış töreniyle başlayacak olan festivalle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediyemiz ile Kültür ve Turizm Bakanlığımızın katkılarıyla düzenlenen el sanatları festivali, ilimizde bu kapsamda yapılan ilk festival olacak. Yaklaşık 50 stantta geleneksel el sanatlarına özgü ürünler,ustaları tarafından sergilenecek ve alanda ürün satışları da yapılacak.

Festivale gelen vatandaşlarımız, Rize bezi dokuma, ebru, çömlekçilik, dokumacılık, ahşap işçiliği, cam üfleme, sedefkârlık, keçecilik, gümüş kazaz örücülüğü, cam işçiliği, ipek dokumacılık, tespih yapımı, ahşap oyuncak yapımı, bastonculuk, kemençe, tulum, ney çalgı yapımı, ahşap kaşık yapımı, deri işçiliği, bakır işleme, yazmacılık, taş işçiliği, bakırcılık, çinicilik, iğne oyası, sim sırma işleme, bıçakçılık, lületaşı, geleneksel giysili bebek yapımı, kukla ve tasvir, gümüş işleme /telkari, yemenicilik, tel kırma, Keçecilik ve halı dokuma sanatına dair birbirinden özel eserleri görme imkanı bulacak” şeklinde konuştu.

FESTİVALDE YOK YOK

Pazartesi günü açılışı yapılacak olan festivalin 7 gün süreceğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Festivalimiz 09.00-22.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın ziyaretine açık olacak.Festival kapsamında,Ordu Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı ve folklor ekibi ileOrdu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT)gösteri yapacak. Tüm bunların yanı sıra her akşam saat 20.00’de başlayacak konserlerle Ordulu vatandaşlarımız,doyumsuz bir hafta yaşayacak” diye konuştu. (Ordu Yeni Haber)

 

 

 

Anahtar Kelimeler : EL, SANATLARI, FESTİVALİ, BAŞLIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız