HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
16 Mayıs 2017 Salı Saat: 10:48

“ELLERDE GİZLİ SANATLAR” FESTİVALİ AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte düzenlediği “Ellerde Gizli Sanatlar” adlı el sanatları festivali açıldı. Ordulular Türkiye’nin değişik yörelerinden 40’ın üzerinde zanaatkârın katıldığ
“ELLERDE GİZLİ SANATLAR” FESTİVALİ AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesinin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte düzenlediği “Ellerde Gizli Sanatlar” adlı el sanatları festivali açıldı. Ordulular Türkiye’nin değişik yörelerinden 40’ın üzerinde zanaatkârın katıldığı ve yedi gün sürecek festival sayesinde, Türk el sanatlarının birbirinden güzel örneklerini görme fırsatı yakalayacak.

 “Ellerde Gizli Sanatlar” adlı el sanatları festivali için Altınordu ilçesi Atatürk Parkında düzenlenen açılış törenine Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, Genel Sekreter Bülent Civelek, Belediye Başkanları, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 ENVER BAŞKAN, YERLİ VE MİLLİ DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIYOR

 Festivalin açılışında konuşan Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, küreselleşme ve sanayileşme karşısında el sanatlarının desteklenmesi gerektiğini söyleyerek, “Ordu ilimize her gelişimde çehresinin biraz daha değiştiğini görüyorum. Enver Başkanımız, sadece Ordu’yu imar etmekle yetinmiyor, yerli ve milli değerlerimize de sahip çıkıyor. Zanaatkârlarımız,bu değerlerimiz ile hayatın pratik ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak eserlerine şekil veriyor. Küreselleşme ve sanayileşme karşısında bu tür faaliyetlerle zanaat ve zanaatkârları desteklememiz gerekiyor. Diğer belediyelerimizin de Ordu Büyükşehir Belediyemizi ve Enver Başkanımızı örnek alarak el sanatlarının yaşatılmasına katkı sağlamasını istiyorum” diye konuştu.

 GÜNDÜZ SERGİ, AKŞAM KONSER VAR

 Başkan Enver Yılmaz,Orduluların festival süresince son derece orijinal zanaat eserlerini yakından görme fırsatı yakalayacağını söyleyerek, “40’ın üzerinde zanaatkârın katılımıyla çok özgün çalışmaların yer aldığı bir sergiyi ilimizde düzenlemekten son derece mutluyuz. El sanatları festivalimiz, önümüzdeki 7 gün süresince açık olacak. Son derece orijinal çalışmaların yer aldığı festivalimizde, akşamları ise birbirinden değerli sanatçılarımız tarafından konserler verilecek” dedi.

 KÜLTÜREL VE SOSYAL FAALİYETLERE ÖNEM VERİYORUZ

 Başkan Yılmaz, kültürel ve sosyal faaliyetlere verdikleri öneme değinerek, “Kültürel ve sosyal faaliyetlere önem veren bir yerel yönetimiz. İki sene önce birbirinden orijinal mesleklerin eğitiminin verildiği meslek edindirme kurslarımızı açtık ve yaklaşık 17 bin mezun verdik. Bu anlamda, Ordulu hemşehrilerimizin yoğun ilgi göstereceği festivalimizin de son derece verimli geçeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

 SAYIN BAKANIMIZ, ORDUMUZA HER ZAMAN DESTEK OLDU

 Kültür ve Turizm Eski Bakanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya teşekkür eden Başkan Enver Yılmaz, “Sayın Bakanımız, bu tür faaliyet ve yatırımların ilimize kazandırılmasına her zaman önayak oldu ve bizlere destek verdi. Aynı şekilde Milletvekilimiz Metin Gündoğdu da Çambaşı Kayak Merkezi başta olmak üzere, Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde ilimizle ile ilgili yatırımları bire bir takip ediyor. Kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 SANATLARIMIZ GÖRENLERE MUTLULUK VERİYOR

 Türk el sanatlarının çok farklı alanlarda netice veren ince el emeği, göz nuru ve sevginin eseri olduğuna dikkat çeken Vali İrfan Balkanlıoğlu, böyle güzel eserleri bir arada görmenin kendilerine ve görenlere mutluluk verdiğini söyledi.

 ÇOK ÖNEMLİ FAALİYETLERE İMZA ATILIYOR

 Büyükşehir Belediyesinin yaptığı çalışmalara dikkat çeken Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, büyükşehir olduktan sonra Ordu’nun çehresinin değiştiğini ve bunun her yerde görüldüğünü belirterek altyapı yatırımlarının yanında çok önemli kültürel ve sosyal faaliyetlere de imza atıldığını belirtti.

 GELENEKSEL SANATLAR TOPLUMDA BİRLİK VE BÜTÜNLÜK SAĞLIYOR

 Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş, geleneksel sanatların toplumdaki birleştirici yönüne dikkat çekerek, “Geleneksel sanatlarımız toplumda birlik ve bütünlük oluşturan, kültürel bağları güçlendiren ve geleneklerin devamlılığını sağlayan unsurlar olması, insanlar için geçmiş ve gelecek arasında köprü vazifesi görmesi nedeniyle büyük önem taşımaktadır. Bu anlamda Ordu ilimizde düzenlediğimiz el sanatları festivalimiz,sanatçıyı, halkı ve yerel yönetimleri bir araya getiren, bu sayede kültürel çeşitliliğin korunmasına ve kültürler arası diyaloğun geliştirilmesine katkı sağlayan bir etkinliktir” dedi.

 Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından festival açılış kurdelesi kesilerek birbirinden güzel el sanatlarının sergilendiği stantlar tek tek ziyaret edildi. (Ordu Yeni Haber)


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız