HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Haziran 2017 Pazar Saat: 13:27

GENÇAĞA KALESİ TURİZME KAZANDIRILACAK

Kurul Kalesi’ndeki kazılarda Kibele heykelinin bulunmasıyla birlikte gözlerin çevrildiği Ordu’da tarihe ışık tutacak yeni bir kazı daha başlıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Hacıemiroğulları Beyliği döneminden kalma olduğu iddia ed
GENÇAĞA KALESİ TURİZME KAZANDIRILACAK

Kurul Kalesi’ndeki kazılarda Kibele heykelinin bulunmasıyla birlikte gözlerin çevrildiği Ordu’da tarihe ışık tutacak yeni bir kazı daha başlıyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi, Hacıemiroğulları Beyliği döneminden kalma olduğu iddia edilen Gençağa Kalesi için arkeolojik çalışma başlatacak.

Kalenin gün yüzüne çıkarılması için çalışma başlatacaklarını ve bu konuda gerekli talimatları verdiklerini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Kurul Kalesi, Ünye Kalesi ve Fatsa Cıngırt Kalesi’nde olduğu gibi aynı döneme ait olduğunu düşündüğümüz Gençağa Kalesi’ni de gün yüzüne çıkararak himaye altına alacağız” dedi.

 “GENÇAĞA KALESİ’Nİ HİMAYE ALTINA ALACAĞIZ”

 İkizce ilçesinin tarihi ve kültürel değerlerinden biri olan Gençağa Kalesi’ni ziyaret eden Başkan Yılmaz, kalenin gün yüzüne çıkarılması ve turizme kazandırılması için talimat verdi. Altınordu ilçesindeki Kurul Kalesi’nde kazı çalışması yapan ekibin başında bulunan Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yücel Şenyurt’tan da kale hakkında bilgi alan ve kalede çalışma yapmasını isteyen Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir olarak, tarihi kalemizi himaye altına alıp, sahiplenecek ve turizme kazandıracağız” diye konuştu.

 Ordu ve İkizce ilçesi için tarih turizmi açısından değer taşıyan, ne zaman ve kim tarafından yapıldığı kesin olarak bilinmeyen Gençağa Kalesi, iki bölümden oluşuyor. Etrafı surlarla çevrili olan kale, Kale Mahallesi sınırları içerisinde bulunuyor. (Ordu Yeni Haber)

 

 

Anahtar Kelimeler : GENÇAĞA, KALESİ, TURİZME, KAZANDIRILACAK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız