HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Ağustos 2017 Pazar Saat: 12:33

“ EN ÖNEMLİ MESELE KÜLTÜREL BAĞIMSIZLIKTIR”

Kültür Turizm Bakanı ve AKP Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş: “Bir ülkenin gücü sadece para biriminin, ekonomisinin güçlü olması değil bir ülkenin en önemli güçlerinden birisi kültürünün, medeniyet değerlerinin gücüdür. Bundan o
“ EN ÖNEMLİ MESELE KÜLTÜREL BAĞIMSIZLIKTIR”

Kültür Turizm Bakanı ve AKP Ordu Milletvekili Numan Kurtulmuş: “Bir ülkenin gücü sadece para biriminin, ekonomisinin güçlü olması değil bir ülkenin en önemli güçlerinden birisi kültürünün, medeniyet değerlerinin gücüdür. Bundan o milletin ne kadar güç aldığıdır.”

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, medya kuruluşlarının kültür-sanat editörleriyle bir araya geldi.
Bakan Kurtulmuş, Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisinde gerçekleştirilen etkinlikte, Bakanlığın kültür, sanat ve turizm konularında yaptığı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın kadim medeniyetlere ev sahipliği yaptığını hatırlatan Bakan Kurtulmuş, ülkenin turizmde ürün ve pazar çeşitliliğinin arttırılması ve dört mevsim turist çeken bir destinasyona dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de en az 2 asırdır büyük bir mücadele verildiğine ifade eden Bakan Kurtulmuş, bu mücadelenin iki alanda yoğunlaştığını belirtti ve şöyle devam etti:
"Bunlardan birisi milli kültürel bağımsızlık meselesidir. Türkiye’nin bugün en önemli meselelerinden birisi milli kültürel bağımsızlık meselesidir. Bu topraklardaki zengin engin kültürel gücümüzü yeniden üretmek ve günün diliyle ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Diğeri ise ekonomik ve teknolojik bağımsızlık meselesidir. Kültürel bağımsızlıkla, ekonomik ve teknolojik bağımsızlık birbirlerini besleyen alanlardır.  Kültürel bağımsızlığını kazanmamış bir ülkenin, teknoloji ve ekonomik alanda da bağımsız olabilmesi, kendi başına yeter, güçlü bir ülke olabilmesi mümkün değildir.”

Hiçbir ülkenin Türkiye gibi güçlü bir kültürel altyapıya sahip olmadığını aktaran Bakan Kurtulmuş, “Bir ülkenin gücü sadece para biriminin, ekonomisinin güçlü olması değil bir ülkenin en önemli güçlerinden birisi kültürünün, medeniyet değerlerinin gücüdür. Bundan o milletin ne kadar güç aldığıdır.” dedi.

Turizm sektöründe canlanma görüldüğüne dikkati çeken Bakan Kurtulmuş, şu bilgileri paylaştı:

"Geçen sene yaşadığımız darbe, öyle kolay bir darbe değildi. Rezervasyonlar iptal edildi, çok güç durumda kalındı ama bu, sektörün dayanıklılığını da gösteren test oldu. Yılın ilk 6 ayında 15 milyon turist rakamını geçtik. Turizm sektörünün şu ana kadar olan geliri, 9 milyar doları geçti. İstanbul'a ilk 7 ayda 6 milyon turist geldi.”

Son günlerde Avrupa’da, özellikle Almanya’da yapılan ‘Türkiye’ye gitmeyin’ çağrılarına da değinen Kurtulmuş, İstanbul’a ilk 7 ayda yarım milyon Alman turistin geldiğini söyledi. Turizmin halkları birbirine yaklaştıran farklı kültürleri birbiriyle tanıştıran bir olgu olduğunun altını çizdi.

Telif Yasası çalışmalarında son noktaya gelindiğini bildiren Kurtulmuş, "Parlamento açılır açılmaz Telif Yasası'nı Parlamento'ya sunacağız ve çıkartacağız. Eser sahiplerinin mağduriyetleri giderilecek ve yıllardır beklenen yasa yürürlüğe girecek. Yasa çalışmalarında da ilgili bütün sektör temsilcilerinin görüşü alınarak hazırlandı." dedi.

Bakanlığın sinema sektörüne verdiği desteklerine de değinen Kurtulmuş, sinema sektörüne yıllık 190 milyon doları aşan destek sağlandığını dile getirerek, 2002'de 9, 2016'da 135 yerli filmin vizyona girdiğini söyledi. 

Bakan Kurtulmuş, yağmalanan ve yurt dışına kaçırılan eserler konusunda çalışmaların sürdüğünün altını çizerek, 6 Eylül'de Türkiye'ye getirilecek olan Herakles Lahdi'nin Antalya Müzesi'nde sergileneceğini ifade etti. Bakanlığın Anadolu’ya ait eseleri geri getirmek için hafiye gibi çalıştığının belirten Bakan Kurtulmuş, “Louvre Müzesi'ndeki 'Geyik Avı' kabartmasının peşindeyiz. Belli bir süre sonra bunu da Türkiye'ye getireceğiz. Şu anda 55 farklı kültür varlığımızın 17 ülkeden geri alınmasıyla ilgili talep ve mücadelemiz sürüyor." dedi.

Anahtar Kelimeler : , EN, ÖNEMLİ, MESELE, KÜLTÜREL, BAĞIMSIZLIKTIR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız