HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Eylül 2017 Pazartesi Saat: 09:30

HERAKLES LAHİDİ EVİNDE SERGİYE ÇIKTI

Antik çağın en büyük sanat mekânında senfonik konser.
HERAKLES LAHİDİ EVİNDE SERGİYE ÇIKTI

Antik çağın en büyük sanat mekânında senfonik konser. Uzun yılların ardından evine dönen ‘Herakles Lahidi’  Antalya Müzesinde sergiye çıktı.

 

Dünyanın önemli antik kentlerinden ‘Kibyra’ ise Senfonik Türküler Konseri’ne ev sahipliği yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un katılımıyla yerli ve yabancı çok sayıda konuğu antik çağın büyülü atmosferinde bir araya getirecek konser öncesinde sergiye çıktı ve Herakles Lahidi’nin açılışını ise yine Bakan Kurtulmuş yaptı.  

 

 Uzun yılların ardından evine dönen ‘Herakles Lahidi’ artık Antalya Müzesinde sergilenmeye başlandı. Yasa dışı yollarla yurt dışına kaçırılan ve geçtiğimiz günlerde İsviçre’den Türkiye’ye getirilen ‘Herakles Lahidi’ Bakan Kurtulmuş tarafından 24 Eylül'de ziyarete açıldı.

 

Türkiye’ye bu yıl iadesi sağlanan 41 eserden biri olan lahid son yıllarda iade edilen en önemli eserler arasında. Milattan sonra 2’nci yüzyıla tarihlenen Roma Dönemi lahid üzerinde Herakles’in 12 işi tasvir ediliyor.

 

Arkeoloji literatüründe ‘Torre Nove’ olarak adlandırılan tipte ‘Küçük Asya Lahit’ grubuna giren ‘Herakles Lahdi’ yaklaşık 235 cm boyunda, 112 cm genişliğinde ve 3 ton ağırlığında.

 

Gladyatörler Şehrinde Senfonik Konser

 

‘Herakles Lahdi’nin görücüye çıktığı gün döneminin en büyük sanat mekânını içinde barındıran dünyanın en önemli antik kentleri arasındaki bir başka kültür mirasımız ‘Kibyra’dan ise senfonik ezgiler yükselecek.

 

Likya, Karya, Pisidia ve Frigya’nın kesişme noktası, kuzeyi güneye, doğuyu batıya bağlayan ticaret yollarının tam merkezi Kibyra Antik Kenti Senfonik Türküler Konseri’ne ev sahipliği yapacak.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un iştirak ettiği dev organizasyon yerli ve yabancı çok sayıda konuğu antik çağın büyülü atmosferinde bir araya getirdi.  

 İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tarafından Kiybra Antik Kenti’nde düzenlenecek Senfonik Türküler Konseri 24 Eylül akşamı sanatseverlerle buluştu. (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : HERAKLES, LAHİDİ, EVİNDE, SERGİYE, ÇIKTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız