HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Ekim 2017 Pazar Saat: 11:31

"VİZYONUMUZ TURİZM ALANINDA KARADENİZ’DE ÖNDE OLMAK"

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Valiliğinin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu(ORDEF) işbirliğiyle bu yıl 7ncisi düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri etkinliğine katıldı.
"VİZYONUMUZ TURİZM ALANINDA KARADENİZ’DE ÖNDE OLMAK"

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu Valiliği'nin himayesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu(ORDEF) işbirliğiyle bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Ordu Tanıtım Günleri" etkinliğine katıldı.

 

Tanıtım Etkinliğine Katılan Kurum ve Stantları Gezdi

İçişleri Bakanlığı’nca Ankara’da gerçekleştirilen Valiler Toplantısı dolayısıyla 12 Ekim 2017 Perşembe günü yapılan "Ordu Tanıtım Günleri" etkinliği açılış törenine katılamayan Vali Seddar Yavuz, bugün İstanbul Fatih Yenikapı Etkinlik Alanı’nda devam eden "Ordu Tanıtım Günleri" etkinliğine katılarak, burada bulunan kurum ve firmaların stantlarını ziyaret etti.

 

Basın Kuruluşlarına Değerlendirmelerde Bulundu

Ordu Valiliği  standında gelen misafirlerle de yakından ilgilenen Vali Seddar Yavuz, basın kuruluşlarına da  etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ordu’da uydudan yayın yapan TV52 ve Altaş TV ile İstanbul’dan yayın yapan TV28 ve Mavi Karadeniz TV’nin programlarına katılan Vali Yavuz, Ordu Günleri’nin, Ordu’nun tanıtımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

 

“Ordu’yu İstanbul’da Yaşayan Hemşerilerimizin Ayağına Getirdik”

Ordu’nun, Karadeniz’in incisi, yeşille mavinin kucaklaştığı, eşsiz güzelliği olan bir şehir olduğunu dile getiren Vali Yavuz, “Ordu’nun, turizm şehri olması yolunda çok ciddi adımlar attık. Aynı zamanda son dönemde artan bir sanayi hamlemiz var. İstanbul’da Ordulu kardeşlerimiz birinci sırada yer alıyor. Ordu’nun İstanbul’da tanıtılıyor olması, özellikle memleket hasreti çeken kardeşlerimize Ordu’nun kültürünün, tabiatının, Ordu’da üretilen yöresel ürünlerinin, lezzetlerinin ayaklarına getirilmesi demektir. Bu etkinliğe sadece Ordulular değil, İstanbul’da yaşayan herkes geliyor.

 Türkiye’nin dört bir köşesinden İstanbul’a yerleşmiş kardeşlerimiz geliyor. İstanbul, herkesin bildiği gibi Türkiye’nin özetidir. Biz de turizm de ve diğer alanlarda büyük bir hamle peşindeyiz. Dolayısıyla Ordu’muzun tanıtılması, başta turizm olmak üzere ekonomik alana çok önemli katkı sunacaktır. Bu çağ, tanıtım çağıdır, bilgi çağıdır. Dolayısıyla ne kadar çok insana ulaşabilirsek, onlara şehrimizi tanıtabilirsek, önümüzdeki süreçte şehrimizin çok daha ileri noktalara geleceğini değerlendiriyorum. Bu vesileyle buraya gelen tüm kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Pazar gününe kadar devam edecek Ordu Günlerine tüm hemşerilerimizi davet ediyorum” dedi. 

 

"Ordu'nun Şanına Yakışır Bir Etkinlik Oluyor"

Ordu'da uydudan yayın yapan Altaş tv'nin Ana Haber bültenine canlı yayın  konuğu olarak katılan Vali  Seddar Yavuz, daha önce şehir günleri etkinliklerine  çok fazla katılan birisi olarak Ordu tanıtım günlerinin yoğun, stantlarının fevkalade güzel ve Ordunun şanına yakışır şekilde düzenlendiğini memnuniyetle gördüğünü dile getirdi.

 

"Herkesi Karadeniz'in Yıldızı Ordu'yu Tanımaya Davet Ediyoruz"

"Stantların hazırlanmasında özellikle benim yakın ilgim ve talimatlarım oldu. Bu  konuda gerekli hassasiyetlerin gösterilmiş olduğunu gördüm. Büyük bir memnuniyet duyuyorum" diyen Vali Yavuz, "Hem Ordu’daki kardeşlerimize, hem İstanbul'da yaşayan Ordulu kardeşlerimize, Türkiye'nin özeti olan İstanbul'a ve  İstanbullu kardeşlerimize, aziz milletimize selam ve saygılarımızı gönderiyoruz. Karadeniz'in parlayan yıldızı incisi Ordu'yu tanımaya ve Orduya  gelmeleri noktasında  davette  bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

 

Konuşmasında  her şehrin bir vizyonu bulunduğuna dikkat çeken Vali Seddar Yavuz, "Ordu olarak vizyonumuz, turizm alanında Karadeniz’de en önde olmaktır. Bunu yapabilmek için birincisi; altyapımızı geliştirmemiz, ikincisi; Ordumuzun tarihi kültürel değerleri ile beşeri sermayesini daha iyi tanıtmamız gerekiyor" dedi.

 

"Ordu, Doğası, Denizi, Kültürel Varlıkları ve Naif İnsan Yapısıyla Dikkat Çekiyor"

Ordu'nun Karadeniz’deki en güzel şehirlerden bir tanesi olduğunu ve doğası, denizi, kültürel varlıkları, naif insan yapısıyla öne çıkan bir şehir olarak yer aldığının altını çizen Vali Yavuz, "Memleket hasreti çeken kardeşlerimizin  kendi memleketlerini ayaklarına götürmek, onların kültürlerini, şarkılarını tekrar yaşatmak, Ordu’daki tatları İstanbul’a taşımak, onlarla buluşturmak  amacıyla bu tür tanıtım günleri düzenleniyor. Bu etkinlikler sayesinde bizlerde Ordu'yu ayaklarına getirmiş oluyoruz. 15 milyonluk bir metropolde, bizim şehrimizi tanıtmamız, tatlarımızı tattırmamız,  tarihi ve doğal güzelliklerini göstermemiz ve göreceli avantajlarını ortaya çıkarmamız önem taşırken, turizm başta olmak üzere yatırım yapmak isteyen işadamlarımızın da önünü açmak hedefimiz" diye konuştu.

 

"Ordu'nun Avantajlarını Ortaya Koyması Gerekiyor"

Günümüzde şehirlerin birbirleriyle yarıştığını, bu yarışta Ordu’nun da geri kalmadan daha büyük bir hamle yapabilmek  için  imkanları, fırsatları,  güzellikleri kısacası avantajlarını ortaya koyması gerektiğini belirten Vali Yavuz, bu nedenle Ordu Günleri etkinliğinin önemli  olduğunu, etkinliğe katılımı da çok önemsediğini ifade etti.

 

"Sizleri Cezbedecek Birçok Güzelliği Göreceksiniz"

Konuşmasının son bölümünde İstanbul’da yaşayan Ordululara ve İstanbullulara seslenen Vali Seddar Yavuz, "Ordu, farklı bir şehir.  Gelin, görün merak edilecek, sizleri cezbedecek birçok güzelliği burada görmeniz mümkün. Düzenlediğimiz tanıtım günlerimizde stantlarımızı gezin. Şimdi, Yenikapı’da  daha sonrada Orduda buluşalım" diyerek, konuşmasını tamamladı.

 

Şiir ve Konser Etkinliğine Katıldı

Vali Seddar Yavuz, Ordu Günleri etkinliği programı içinde yer alan ve mahalli sanatçılar tarafından seslendirilen şiir ve müzik konserine de katıldı. 


Ordu Günleri etkinliğine katılan Ordulular ve ziyaretçiler ile birlikte Ordulu sanatçılar tarafından sunulan şiir ve müzik konserini dinleyen Vali Yavuz, Ordu Günleri etkinliğine katkıda bulunan belediye ve firmaların temsilcilerine verilen plaket takdim törenine de katıldı. (Ordu Yeni Haber)

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız