HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Ekim 2017 Pazar Saat: 10:07

YENİ SİNEMA YASASI MECLİSE GELİYOR

AKP Ordu Milletvekili ve Kültür Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: “ Yeni sinema yasasının, Başbakanlığa önümüzdeki günlerde havale edilerek parlamentoya geleceğini Antalya Film Festivalinde sinema çevreleriyle paylaşan Bakan Numan Kurtulmu
YENİ SİNEMA YASASI MECLİSE GELİYOR

AKP Ordu Milletvekili ve Kültür Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş: “ Yeni sinema yasasının, Başbakanlığa önümüzdeki günlerde havale edilerek parlamentoya geleceğini Antalya Film Festivalinde sinema çevreleriyle paylaşan Bakan Numan Kurtulmuş, devrim niteliğinde bir adım olarak nitelendirdiği bu yasanın Türk sinemasının daha ciddi bir şekilde desteklenmesini sağlayacağını söyledi.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bu yıl 54’üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali’nin kapanış törenine katıldı.  

 

Türkiye’nin geldiği seviye itibariyle son derece önemli film platolarını yapabilecek bir noktaya ulaştığına vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, yeni sinema yasası ile ilgili olarak, “Film endüstrisine verilen destekler daha fazla artacağı gibi, sadece yerli filmleri üretenlere değil, yabancı yapımcıların da Türkiye’de film endüstrisine yatırım yapmalarının önü açılarak, teşvik edilecektir.” dedi. 

 

Bakanlığın millî bir vazife, millî bir sorumluluk olarak sinema destekleriyle, Türkiye’nin sinema, film endüstrisine katkıda bulunmaya devam edeceğini söyleyerek, bu tür festivallerle Türkiye’nin film endüstrisinin artık uluslararası alanda rekabet edebilecek bir düzeye geldiğini kaydetti. 

 

 Bakanlığın başlattığı ‘Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın’ projesine de konuşmasında yer veren Bakan Kurtulmuş, “Türkiye’nin bütün şehirlerinde öğrencilerimizi sinema ile tanıştırmak istedik. Bu çerçevede bu yıl 1 milyon öğrencimizi sinema ile buluşturacağız.” dedi.   

 

Türkiye’de sinema filmlerine verilen desteklerin önceki dönemlerle kıyaslandığında 35 kat artarak 190 milyon dolara çıktığını belirten Bakan Kurtulmuş, yerli filmlerle ilgili olarak son 6 yılda Türkiye’nin, Avrupa içerisinde yerli filmlerin seyredilmesi bakımından Avrupa birincisi olduğunu dile getirdi.  

 

Türk dizilerinin 140 ülkede oynadığına işaret eden Bakan Kurtulmuş, “Türk dizileri büyük bir endüstri haline gelmiş ve yıllık hacmi 350 milyon dolar seviyelerine yükselmiştir. Bundan sonra bir adım daha ileriye gitmek ve geldiğimiz bu seviyeyi, Türk film endüstrisini uluslararası alanda ciddi bir rekabet edebilirlik seviyesine çıkarmak hepimizin vazifesi.” dedi.

 

 

 

Anahtar Kelimeler : YENİ, SİNEMA, YASASI, MECLİSE, GELİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız