HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Mart 2018 Pazartesi Saat: 08:59

Bu sergi kaçmaz

Ordulu Sanatçılar Emin Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun son dönem eserlerinin yer aldığı illüstrasyon sergisi Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisinde açıldı. Sergi 9-19 Mart 2018 tarihleri arasında ziyarete a
Bu sergi kaçmaz

Ordulu Sanatçılar Emin Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun son dönem eserlerinin yer aldığı illüstrasyon sergisi Ordu Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergi 9-19 Mart 2018 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

 

Serginin açılışına Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Civelek, Daire Başkanları, Şube Müdürleri, Protokol Üyeleri, Ordulu Sanatçılar Emin Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Doğan Ekşioğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SANATÇILARIMIZ ORDU’NUN RUHUNU RESİM SANATIYLA YOĞURUYOR

 

Açılışta konuşma yapan Genel Sekreter Bülent Civelek, “Büyükşehir Belediyesi Sanat Galerimizde, Ordulu Sanatçılarımız Emin Öztürk ve Yrd. Dç. Dr. Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun son dönem eserlerinden oluşan illüstrasyon sergisine ev sahipliği yapmak üzere siz kıymetli sanatseverlerin katılımlarıyla sergimizin açılışını gerçekleştirmiş bulunuyoruz. İlimizde sanatın ve sanatçının gelişimine yönelik yaptığımız çalışmalar kapsamında, sanat galerimizde illüstrasyon sanatının en başarılı örmeklerini vatandaşlarımızla bir ay boyunca buluşturacağız. Başlarda haberleşme amaçlı çizilen her bir sembol, insana dair her şeyi, zamanla estetik kaygılar ile sanatsal bir kimlik kazanarak anlatmıştır. Böylesi özel bir yeteneğe sahip olmak, yaşanılan şehrin tarihi, kültürü, geleneği, sosyo-ekonomik yapısı ve doğasıyla beslenip, o şehrin ruhunu resim sanatıyla yoğurmak için önemli bir fırsattır” dedi.

 

ORDU, SANATIN YÜKSELİŞİNİ DESTEKLEYEN BİR İL

 

Genel Sekreter Civelek, Ordu’nun sanatın yükselişini destekleyen bir il olduğunu belirterek, “Sanatın farklı türleri, bir taraftan insanın kendisini ifade etme aracı olurken, diğer taraftan da toplumun yükselişine katkı sağlamaktadır. Güçlü sanatçıları ve sanat altyapısı olan şehirler de sanatın yükselişini desteklemektedir. Sanatın gelişmesi ve güçlü sanatçıların yetişmesi için gerekli kültür birikimine sahip olan şehrimizde, insanımızın manevi yanını destekleyen kültürel etkinlikleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu vesileyle doğup büyüdükleri şehrin özgün yapısından beslenerek illüstrasyon sanatı ile nesne ve objeler yardımıyla farklı konuları sıra dışı bir çizgide anlatan Ordulu Sanatçılarımız Emin Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Doğan Ekşioğlu’na çok teşekkür ediyor, tüm Orduluları bu sergiyi görmeye davet ediyorum” diye konuştu.

 

SERGİDE SANATÇILARIN SON DÖNEM ESERLERİ YER ALIYOR

 

9-19 Mart 2018 tarihleri arasında ziyarete açık olacak sergide, Emin Öztürk ve Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun son dönem eserleri yer alıyor. Emin Öztürk’ün eserlerinde Kurul Kalesi yerleşiminin kurucusu VI. Mithradates’in hayatı, mübadele ve hayvan figürleri üzerinden farklı felsefi anlatımlar yer alırken, Yrd. Doç. Dr. Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun eserlerinde ise fiziksel doğrular mizahi bir tarzda sorgulanıyor.

Anahtar Kelimeler : Bu, sergi, kaçmaz

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız