HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Nisan 2018 Cuma Saat: 08:36

Size Uygun Diyeti Uzmanları Belirlemeli!

Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Merve Şahin, erkek kadın hepimizin ortak problemi olan ve bir türlü önüne geçemediğimiz, yeme isteğimiz konusunda önemli bilgiler verdi. Bugün Son,Yarın Diyete Başlıyorum!
Size Uygun Diyeti Uzmanları Belirlemeli!

Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Merve Şahin, erkek kadın hepimizin ortak problemi olan ve bir türlü önüne geçemediğimiz, yeme isteğimiz konusunda önemli bilgiler verdi.

Bugün Son,Yarın Diyete Başlıyorum!

Aynada kendinize baktığınızda büyümüş göbek çevresi ve gevşek karın sinirlerinizi bozmasına rağmensinirinizi bir türkkahvesi yapıp yanında çikolata yemekle atıyorsunuz. Sonra aniden karar veriyorsunuz; “Bu son çikolatam, yarın diyete başlıyorum” ve başarıyorsunuz. Dolaptaki o giyemediğiniz giysiler oluyor. Düğmesi kapanmayan pantolonlar kapanıyor. Tam mutlu olduğunuz anlarda yaz geliyor, eski yeme alışkanlıklarına geri dönülüyor…Bir bakıyorsunuz ki kış gelmiş ve siz yine gardırobunuzun önünde giysilerinize girmeyi deniyorsunuz.Bu hikayemutlaka tanıdık gelmiştir hepimize. İşte biz bu sendroma “YoYo Sendromu” diyoruz.

Eğer yaşantınız boyunca bir çokkez diyet yapmanıza rağmen hala kalıcı olarak kilo veremediyseniz, sadece belirli yiyecek gruplarına karşı zaafınız varsa, yemek yeme isteğiniz stres düzeyinize göre değişiyorsa sizde de “Yo Yo” sendromu var demektir.

Alışkanlık Haline Gelmeyen Hiçbir Diyeti Yapmayın.

 Öncelikle yaşam tarzımıza ve alışkanlıklarımıza uygun olmayan hiçbir diyeti ve egzersizi yapmayacağız. Bu kilo vermenin ve verilen kiloyu koruyabilmenin en önemli yöntemidir. Medyada birçok diyet kitapları vetavsiyelerigörüyoruz. “3 GÜNDE 5 KİLO! 1 HAFTADA 10 KİLO!”bunun gibi bir sürü haberler mutlaka dikkatimizi çekmiştir ve zaman zamanbu diyetleri uygulamışızdır. Uygulanan o diyetlerin hangisinde yağ,hangisinde kas kaybettiniz biliyor musunuz? Hiçbirinde…

Aslında gerekli olan tek şey, insanın aklını, yemekten başka şeylere vermesini sağlayan bir beslenme planıdır ve böylece bu plan hayat boyunca hayatınızdavazgeçmeyeceğiniz bir alışkanlık olarak kalacaktır.

Hadi şimdi siz hangi gruptasınız onu bulalım;

1.     Yemeği rahatlamak için kullananlar

2.     Kendini mutlu hissetmek için yiyenler

3.     Stresten kurtulmak için yiyenler

4.     Yiyecek tüketimini azar azar arttıranlar

Yukarıda saydığımız gruplara göre diyet ve egzersiz yöntemimiz farklılaşmalıdır. İşin özü, herkesin diyeti ve egzersizi farklıdır. Aşırı yemekten kast ettiğimiz tıka basa yemek değil. Uzun süre yemeyip birden yemeğe saldırmak da aşırı yemektir. BUNU UNUTMAYALIM!!!

Zayıflamak için diyet listelerine bağlı kalmaya çalışmayın. Bu sizi mutsuz eder. Zayıflamak için en iyi yöntem kendinizi ve vücudunuzu tanımaktır. Bu konuda mutlaka bir diyetisyenden yardım ve tavsiye almak gereklidir. Zayıflamak demek; tartıdaki ağırlık değişimden çok sağlıklı bir hayat ve aynadaki görüntünüzle barışmaktır.

Anahtar Kelimeler : Size, Uygun, Diyeti, Uzmanları, Belirlemeli!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız