HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Nisan 2018 Pazar Saat: 14:00

“Türkiye ilaçta cazibe merkezi olacak”

Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı kapsamında "Türkiye Sağlık Sanayi Zirvesi" Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleşti.
“Türkiye ilaçta cazibe merkezi olacak”

 

Sanayide Yüksek Teknolojiye Geçiş Programı kapsamında "Türkiye Sağlık Sanayi Zirvesi" Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü'nün katılımıyla gerçekleşti.

Bakan Demircan, programda yaptığı konuşmada, ilaç ve tıbbi cihazda yerelleşme çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek ilaç üretiminde dünya standartlarında üretim yapabilecek bir altyapı ve kapasiteye sahip olunduğunu ancak mevcut kapasitenin yüzde 65-70'inin kullanıldığını söyledi.

“Bugüne kadar 2.85 milyar TL katkı sağladık”

Bugüne kadar yaklaşık 2.85 milyar TL’lik bir katkı sağladıklarını vurgulayan Demircan, “Mevcut potansiyeli kullandığımızda ülke ekonomisine 6.1 milyar TL’lik katkı sağlamış olacağız. İlaç ve medikal sanayi yatırımları açıcısından Türkiye’yi bir cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz" dedi.

Yüzde 100 dışa bağımlı olduğumuz 'Hepatit-A Aşısı Yerlileştirme Projesi' ile yerelleşme çalışmalarına başladıklarını ifade eden Demircan, yüksek maliyetli bir genetik kan hastalığı olan SMA’da tanı kitinin yerelleştirilmesi projesinin de yürütüldüğünü belirterek “SMA tanı kitlerinin yerli üretimini, hem kamu maliyesine olumlu katkısı, hem de teknolojinin ülkemize kazandırılması nedeniyle önemli bir proje olarak görüyoruz” diye konuştu.

Sözlerini, “Türkiye, Sağlıkta ihtiyaçlarını karşılayabilen, dışarıya ürün ve hizmet ihraç eden, bilgi ve teknoloji üreten bir ülke olacaktır” diyerek tamamlayan Bakan Demircan, Zirve’nin kalkınma hedeflerine değerli katkılar sunması temennisinde bulundu.

"Babayiğitlere ihtiyaç duyuyoruz"

Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü de, konuşmasında, Proje Bazlı Teşvik Sistemi’nin hayata geçirildiğini, 23 proje ve 19 firmaya 135 milyar lira tutarında teşvik verildiğinin altını çizerek, “Teşvikler içinde yer alan sektörlerden biri de, ilaç ve tıbbi cihaz sektörüdür. İlaç ve tıbbi cihaz sektörünün; Hükümet ve Bakanlığımız tarafından, ciddi biçimde destekleniyor olması, son derece önemlidir ve değerlidir" dedi.

Bakan Özlü,  "Nasıl ki yerli otomobilde babayiğitlere ihtiyaç duyuldu, ilaçta yerlileşme için de babayiğitlere ihtiyaç duyuyoruz " diyerek destekçilere çağrıda bulundu.

Ülkemizin, dünya ilaç ihracatında 35’inci, dünya ilaç ithalatında ise 22’nci sırada yer aldığını belirten Özlü, “Biz, Türkiye olarak, artık ilaçta dışa bağımlılığı aşabileceğimize, kesin olarak inanıyoruz" dedi.

 

Anahtar Kelimeler : “Türkiye, ilaçta, cazibe, merkezi, olacak”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız