HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
20 Mayıs 2018 Pazar Saat: 11:59

ODÜ’de Hemşirelik Haftası Kutlandı

12- 18 Mayıs tarihleri arasında yer alan Hemşirelik Haftası, ODÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Sa
ODÜ’de Hemşirelik Haftası Kutlandı

12- 18 Mayıs tarihleri arasında yer alan Hemşirelik Haftası, ODÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin ve davetli konuşmacı olarak Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Eti Aslan’ın katıldığı programa akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve davetli de katıldı.

Kısa bir müzik dinletisinin ardından etkinliğin açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Nülüfer Erbil gerçekleştirdi. Hemşirelerin sağlığın korunmasında, geliştirilmesinde, hastalığın tedavi edilmesinde ve rehabilitasyon hizmetlerinde, diğer bir ifade ile yaşamımızın herhangi bir döneminde mutlaka hizmet almaya ihtiyaç duyduğumuz meslek profesyonelleri olduğunun altını çizen Dekan V. Prof. Dr. Nülüfer Erbil, hemşire oranındaki her yüzde 10'luk azalmanın ölüm riskinde yüzde 12'lik artış ile ilişkili olduğunu ve üniversite mezunu olan hemşire oranındaki her yüzde 10'luk artışın ise, ölüm oranında yüzde 7'lik bir düşüşle sonuçlandığını belirtti.

 

Sağlık Bilimleri Alanında Lisansüstü Çalışmalarımız Hız Kazandı

Ordu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinin son zamanlarda önemli çalışmalar gerçekleştirdiğine de değinen Dekan V. Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Hemşirelik Bölümünde 9 Anabilim Dalı’nda 1 Profesör Doktor, 1 Doçent Doktor, 2 Doktor olmak üzere 4 Öğretim Üyesi, 1 Doktor Öğretim Görevlisi,  5 Öğretim Görevlisi ve 7 Araştırma Görevlisi ile akademik faaliyetlerini sürdürmektedir. 444 öğrencinin eğitim ve öğretimine devam ettiği fakültemizde Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde yürütülen Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans Programı ile Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Doktora Programımız mevcuttur. Ayrıca 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Doktora Programına da ilk kez öğrenci alınacağını sizlere duyurmaktan mutluluk duyduğumu belirtir ve tüm çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’a teşekkürlerimi sunarım.” şeklinde konuştu.

 Hemşirelik Kutsal Bir Meslektir

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştiren Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, hemşireliğin birey ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi, hasta bakımının bilimsel yöntemlerle sağlanması hizmetlerini, güç çalışma şartlarının beraberinde sevgi, saygı ve özveriyle yapabilmeyi gerektiren, bu yüzden de tarih boyunca değerini ve saygınlığını korumuş kutsal bir meslek olduğunu belirterek “Hemşireler, sağlık ekibinin en önemli öğelerinden biri olmakla birlikte gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Bugün hemşirelerimiz gelişen teknolojilerle, değişen hizmet anlayışıyla mesleklerindeki eğitim ve uzmanlaşmayla birlikte daha etkin görevler almaktadırlar. Bilgilerini güncelleyip hizmet içi eğitimlere katılarak işlerinin kalitesini her geçen gün daha da arttırmaktadırlar. İnsanı ve insan sağlığını her şeyden değerli gören; özveri, sabır ve şefkatle topluma hizmeti ilke edinen hemşirelerimiz; yerine getirdikleri bu kutsal görevi ifa ederken hiçbir ayrım gözetmeksizin toplumumuzun her kesimine ulaşmak amacıyla gündüz gece gayret etmekte ve vermiş oldukları bu hizmetlerle övgüyü ve takdiri fazlasıyla hak etmektedirler. Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanemizde bu onurlu ve kutsal görevi büyük bir özveriyle yerine getiren değerli hemşirelerimiz ile Sağlık Bilimleri Fakültemizdeki geleceğin hemşirelerini yetiştiren saygıdeğer hocalarımız ve Hemşirelik Bölümü öğrencilerimiz başta olmak üzere ülkemizin her köşesinde sevgi ile mesleğini icra eden tüm hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası’nı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Hasta Odaklı Hemşirelik

Davetli konuşmacı olarak etkinliğe katılan Bahçeşehir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Eti Aslan gerçekleştirdiği sunumunda “Değer Temelli Bakım Modeli” ile ilgili bilgi verdi. Hasta odaklı ve hastanın memnuniyet seviyesinin üst düzey noktalara ulaştırılmasının amaçlandığı bu modelde yüksek kaliteli bir bakım düşük maliyetlerle sunulurken hastalar için bir değer yaratmanın ise temel amaç olduğunu belirten Prof. Dr. Fatma Eti Aslan, “hasta mutluluğunun ön plana alındığı bu hemşirelik modelinde bakım daha iyi koordine edilmekte ve maliyet de azalmaktadır. Ayrıca sonuç odaklı bir seyir izleyen Değer Temelli Bakım Modeli açısından sonuçlar ölçülebilirdir ve hesap verilebilirlik oldukça etkin bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır.” şeklinde konuştu. 

Gerçekleştirilen program sonrası Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Prof. Dr. Fatma Eti Aslan’a çiçek takdim etti. Ayrıca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Nülüfer Erbil, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öznur Ergen Akçin etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen öğrencilere teşekkür belgesi verdi.

Anahtar Kelimeler : ODÜ’de, Hemşirelik, Haftası, Kutlandı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız