HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
22 Haziran 2018 Cuma Saat: 09:25

BEL AĞRISI İNSANI FITIK EDİYOR!!!

Medical Park Ordu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Eroğlu; çoğunlukla geçer diyerek beklenen, ameliyatlı ve ameliyatsız çeşitli yöntemlerle tedavi edilebi
BEL AĞRISI İNSANI FITIK EDİYOR!!!

Medical Park Ordu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Eroğlu;

çoğunlukla geçer diyerek beklenen, ameliyatlı ve ameliyatsız çeşitli yöntemlerle tedavi edilebilen bel fıtığının yanlış bilgilerle hareket edildiği taktirde, vücutta kalıcı hasarlar oluşmasına neden olabileceğini söyledi.

 

Bel Fıtığı Her Yaşta Görülebiliyor!

Günümüzde bel fıtığının, çocukluk çağında görülme sıklığında da artış olduğunu belirten Medical Park Ordu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Eroğlu şunları söyledi: ‘’Bel fıtığı, hareketleri kısıtlayan, yürümeyi oturmayı ve ayakta durmayı zorlaştıran, can sıkıcı ve oldukça sık görülen bir sağlık sorunudur. Ağır kaldırmak, hareketsiz yaşamak, uzun süre oturarak çalışmak, duruş bozukluğu olması gibi faktörler bel fıtığı olasılığını artırır. Ayrıca uzun yol şoförleri ve hangi meslek grubunda olursa olsun masa başında çalışanlarda görülme sıklığı da oldukça fazladır. Bu durum bel ve karın kaslarının zayıflığı sebebiyle hızlıca bel fıtığı oluşmasına zemin hazırlar. Bunların dışında yaptığımız ani hareketlerin veya ağır kaldırmanın da bel fıtığına sebep olduğunu belirtmek gereklidir” dedi.

 

Geçer Diye Beklemeyin!

Medical Park Ordu Hastanesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Eroğlu, “Geçer diye beklediğimiz ya da doktorlar dışında yapılan tedavilere yönelmek hastanın günlük yaşantısını olumsuz etkileyecek ve daha büyük sorunlara yol açacaktır. Bel fıtığına doğru tedavi uygulandığında başarılı sonuçlar elde edilmektedir.” dedi.

 

Kapalı Yöntemle 1 Günde Bel Fıtığına Son!

Yapılan medikal tedavilerle iyileşmeyen ve yaşam kalitesinin yice düşmesi halinde ise cerrahinin son derece başarılı ve kolay bir tedavi olduğunu belirten Dr. Eroğlu, “bel fıtıklarında uygulanan kapalı yöntem cerrahi ile hastanın bir gün hastanede kalarak tedavi olabildiğini” söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Eroğlu “Halk arasında sıklıkla bel fıtığı hakkında kulaktan dolma bilgilere dayanan yanlış uygulamalar görmekteyiz. Alanında uzman bir doktora danışılmadan uygulanan tedaviler, vücutta kalıcı hasarlar oluşmasına neden olabilmektedir. Özellikle son yıllarda yaygınlaşan kapalı yöntemle yapılan cerrahi müdahalelerle hastanede uzun süre yatılmasına gerek kalmadan hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu edebiliyoruz.” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : BEL, AĞRISI, İNSANI, FITIK, EDİYOR!!!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız