HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Temmuz 2018 Salı Saat: 09:21

GENÇLİĞİN İKSİRİ SÜT

GENÇLİĞİN İKSİRİ SÜT

Kadınlar her yaşta güzel bir cilde ve vücuda sahip olmak ister. Aslında güzelliğin sırrı mutfakta saklı… Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Şahin, “Süt cildin tazeliğini korur, zayıflatır, osteoporoz riskini azaltır” dedi.

 

Güzelliği ile tarihe damga vuran Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın sırrı sütte saklıydı. Hatta Kleopatra’nın cildinin tazeliğini korumak için süt banyosu yaptığı söylenir. Sütün İçerdiği proteinler sayesinde cildimize ve sağlığımıza çok faydalı bir mucizevi besin olduğunu söyleyen Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Şahin, “Cilt güzelliğini artırmada sayısız fayda sağlayan süt, alerjiniz veya tüketmemek için herhangi bir sağlık probleminiz yoksa dengeli tüketildiğinde birçok açıdan faydasını göreceğiniz bir içecektir” dedi.

 KEMİK HASTALIKLARINI ÖNLER

Yapılan çalışmalarda bolca kalsiyum içeriği ile sütün kilo kaybında oldukça faydalı olduğu gösterilmiştir. Kalsiyumun bir diğer faydası ise kemiklerin güçlenmesini sağlamasıdır. Süt sadece çocukların kemik gelişimi için değil yetişkinlerin kemikleri için de gereklidir. Osteoporoz gibi kemik hastalıklarını önlemektedir. Özellikle kadınlar için kemik yapılarını güçlendirmede bir numaralı besin kaynağıdır.

DİŞİNİ SEVEN BOL BOL SÜT İÇSİN

Sütte bulunan kalsiyum ve fosfor miktarı diş bakımı için de önemlidir. Süt, güçlü dişler için harika bir besindir. Diş çürümesini önler. Bu nedenle okul çağı grubu çocuklarının günde 2 bardak süt içmesi gerekir.

KALBİN EN YAKIN DOSTLARINDAN BİRİ

Süt bünyesinde yüksek oranda potasyum ve magnezyum içerir. Bu mineraller kan basıncı seviyesinin ayarlanmasında çok önemlidir. Süt, kan basıncını dengeli bir şekilde koruduğu için kalbe de çok iyi gelmektedir. Bu sayede kalp krizi riskini önlemede etkilidir. Burada dikkat edilmesi gereken yağ oranı yüksek sütlerden kaçınmaktır. Gaz sıkıntısı çeken bireyler için laktozsuz süt içmeleri daha faydalı olacaktır. Özellikle canınızın çok fazla tatlı çektiği zamanlarda 1 bardak süte tarçın katarsanız tatlı ihtiyacınızı gidermek açısından etkili olabilir.

GÜNDE NE KADAR TÜKETELİM?

2015 yılı Türkiye beslenme rehberine göre bireylerin günde 3 bardak süt içmelerini öneren Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Şahin, “Çocukların, ergenlik dönemindeki gençlerin, gebe, emziren ve menopoz sonrası kadınların günde 2-4 bardak süt ve süt ürünü tüketmeleri gerekmektedir” dedi.

 

Anahtar Kelimeler : GENÇLİĞİN, İKSİRİ, SÜT

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız