HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Temmuz 2018 Çarşamba Saat: 08:45

ÇOCUKLARDA YAZ ENFEKSİYONU VE AKUT İSHALE DİKKAT!

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nermin Eribol, havaların ısınmasıyla birlikte çocuklarda ve bebeklerde sık görülen yaz ishalleri, gerekli önlemler alınmadığı takdirde önemli sağlık sorunlar
ÇOCUKLARDA YAZ ENFEKSİYONU VE AKUT İSHALE DİKKAT!

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nermin Eribol, havaların ısınmasıyla birlikte çocuklarda ve bebeklerde sık görülen yaz ishalleri, gerekli önlemler alınmadığı takdirde önemli sağlık sorunlarına neden olabildiğini belirtti ve açıklamalarda bulundu.

         Özel Ordu Sevgi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nermin Eribol, ‘Çocukların uzun süre havuzda vakit geçirmeleri yaz ishalleri için önemli bir risk faktörüdür. İshalli hastalık geçse de virüs yayılması devam edebileceğinden ishalden sonraki 10 gün içinde havuza girilmemesi toplum sağlığı için önemlidir” dedi. İshalin çocuklar için ciddi bir tehdit olduğunu belirten Uzm. Dr.  Eribol, “Sıcak havalarda gıdaların daha çabuk bozulması, mikropların daha kolay üreyebilmesi, terleme ile birlikte vücutta ani tuz kaybı yaşanması yazın ishal vakalarında artışa neden olmaktadır. Bu nedenlere, hijyen koşullarının yetersizliği, atık suların içme veya temizlik sularına karışmasının eklenmesi ile ishalin kontrol altına alınması güçleşir” dedi.

İshalli çocukların tedavisinde esas olanın, kaybedilen sıvının yerine konması olduğunu belirten Dr. .Eribol, bu nedenle, bol sıvı verilmesi gerektiğini ifade ederken, şöyle konuştu:

"6 aydan küçük çocuklarda emzirme sıklaştırılmalıdır. Eğer anne sütü ile beslenmiyorsa her zamanki mamasına devam edilmelidir. 6 aydan büyük bebeklerde yoğurt, patates püresi, pirinç lapası, muz püresi verebilirsiniz. Yiyecek olarak ilk tercih edilmesi gereken besin yoğurttur. Yoğurt, yoğurt çorbası ve ayran çocuğun beslenme programında yer alabilir. Çünkü yoğurt probiyotik bir besindir, ishalin şiddetini ve sıklığını azalttığı bilimsel olarak açıklanmıştır. İshal olan çocuğa asitli içeceklerin verilmesi ise son derece yanlıştır. Çünkü asitli içecekler kafein bakımından zengindir ve kafein bakımından zengin içecekler barsak hareketlerini son derece hızlandırır. İshal, kusma ve karın ağrısı için ayrıca çocuk doktorunuzun rahatlatıcı destek tedavilerinden faydalanmanız iyi olacaktır."

Çocuklarda ishalin önlenmesi için Dr. . Eribol, şu önerilerde bulundu:

"Mikrobik ishaller ağız ve el yoluyla bulaşır. Hijyen kurallarına dikkat edilmesi ile mikropların bulaşması engellenebilir. Özellikle bebeğe bakan kişinin el temizliği çok önemlidir. Bebeğin besinlerini hazırlamadan önce, tuvaletten çıktıktan ve bebeğin bezini değiştirdikten sonra, çocuğu beslemeden önce eller sabun ve bol su ile yıkanmalıdır. Biberon, bardak, tabak, kaşık gibi yiyecek araçlarının, meyve ve sebzelerin bol ve temiz su ile yıkanması çok önemlidir. Besinlerin taze hazırlanması, açıkta- dışarıda bırakılmaması ve sıcakta bekletilmemesi dikkat edilmesi gereken önemli koruyucu önlemlerdendir."

Anahtar Kelimeler : ÇOCUKLARDA, YAZ, ENFEKSİYONU, VE, AKUT, İSHALE, DİKKAT!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız