HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Ekim 2018 Cuma Saat: 09:12

ANNE SÜTÜNÜN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ…

Anne sütünün ve emzirmenin önemini ve bu konudaki farkındalığı artırmak için tüm dünyada 1-7 Ekim haftası "Emzirme Haftası" olarak kutlanmaktadır.
ANNE SÜTÜNÜN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEZ…

Anne sütünün ve emzirmenin önemini ve bu konudaki farkındalığı artırmak için tüm dünyada 1-7 Ekim haftası "Emzirme Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Medical Park Ordu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Op. Dr. Derya KAPTI emzirme haftası nedeniyle emzirmenin ve anne sütünün önemini vurgulayarak önemli bilgiler verdi:

HİÇBİR BESİN ANNE SÜTÜNÜN YERİNİ TUTAMAZ…

Bebeğinizi emzirmek ona yalnızca sağlıklı, besleyici bir başlangıç sunmanın yanında, ona yakınlaşmak için bir fırsattır. Bebek içinse güvende hissetmek ve ilgi görmek demektir. Pek çok kadın için en özel ve değerli anlar, bebeğini kendi bedeni ile beslerken, onunla paylaştığı psikolojik ve duygusal tecrübeleridir.

Anne kendi türünde özel süt üretir. Diğer memelilerin sütü de kendi yavruları için mükemmeldir. Bu nedenle, genellikle inek sütünden hazırlanmış ( Bazen keçi sütü ve soya fasulyesi de kullanılır.) sanayi ürünü mamalar hiçbir zaman anne sütünün yerini tutamazlar. Her ne kadar bilimsel reçetelerle hazırlansalar da bebeğin her ihtiyacını karşılayabilecek mükemmellikte değildirler. Anne sütü, bebek büyüyüp gelişirken farklı gereksinimlerine yanıt verecek şekilde değişen canlı bir sıvıdır.

 

Anne sütü, yeni doğan bebek için en ideal, en doğal ve her an taze besindir. Her zaman temiz ve mikropsuzdur. Tamamen ve kolaylıkla sindirilir. Anne sütü alan bebeklerde karın ağrısı ve kabızlık daha az görülür. Koruyucu maddeler nedeniyle bebekler, kulak enfeksiyonu, alerji, kusma, ishal ve menenjite daha az yakalanırlar. Emzirme çene, dişeti ve diş gelişimini en iyi şekilde destekler. Zeka gelişimini destekler ve anne bebek bağını en iyi şekilde kurar.

 

Anne Sütünün Anne İçin Faydaları

Emziren anne kalori yakışı hızlandığından daha kolay kilo verir. Yumurtalık ve meme kanserine yakalanma riski azalır. Kemik yoğunluğu artar ve osteoporoz riski azalır. Adet kanamaları geç başladığından, kansızlık daha az görülür. Üstelik anne sütü her zaman hazır, ekonomik ve özel harcama gerektirmeyen bir yapıdadır. Tüm bu nedenlerle bütün anneler bebeklerini emzirmelidir. Ancak üzücüde olsa, bazen anne ya da bebeğin özel durumu nedenli emzirme yapılamayabilir. Örneğin annenin, tüberküloz, aıds veya başka bir nedenle tedavi görmesi ya da bebeğin prematür ya da dudak yarıklı olması nedeni ile emzirme gecikebilir.

Anneler emzirmeyi istemeli, yardıma ihtiyaçları olduğunda gerekli bilgi ve desteği kadın doğum hekimleri, ebeler ve diğer sağlık personelinden alabileceklerini bilmelidirler ve bebeklerini bu değerli hediyeden mahrum bırakmamalıdır.  Unutmayalım, sağlıklı nesiller için mutlaka emzirmek gereklidir.

 

 

Anahtar Kelimeler : ANNE, SÜTÜNÜN, FAYDALARI, SAYMAKLA, BİTMEZ…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız