HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
9 Ekim 2018 Salı Saat: 10:46

SONBAHARDA CİLDİNİZ SOLMASIN!!!

  Yine bir yazın ardından yeni bir sonbahara girdik. Cildimizin yazın gördüğü zararlar genelde sonbaharda ortaya çıkıyor. Havalar soğuyor, rüzgar ve ortamdaki nem azalıyor, cildimiz her zamandakinden daha fazla kuruyup esnekliğini kaybediy
SONBAHARDA CİLDİNİZ SOLMASIN!!!

 

Yine bir yazın ardından yeni bir sonbahara girdik. Cildimizin yazın gördüğü zararlar genelde sonbaharda ortaya çıkıyor. Havalar soğuyor, rüzgar ve ortamdaki nem azalıyor, cildimiz her zamandakinden daha fazla kuruyup esnekliğini kaybediyor ve soluk bir renk alıyor.

 

Sıcak yaz günleri yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başlarken; yazın güneşin zararlı ışınları cildimiz için büyük bir tehlike oluşturuyorsa sonbahar da soğuğuyla, rüzgarıyla büyük bir tehlike. Medical Park Ordu Hastanesi Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Doç. Dr.  Özlem EKİZ; Sonbahar aylarında kuru cildinizi rahatlatmak ve tedavi etmek için gerekenleri anlattı:

·         Gün aşırı veya her gün duş yapılması, cildin çok fazla yıkanması, ciltteki yağ dengesinin bozulmasına, cilt neminin kaybına ve daha fazla kuruluğa neden olur.  Sıcak banyo yapmaktan da kaçınmak gerekir. Duş sırasında kese, lif yapılması kaşıntıya sebep olabilir.

·         Yaz aylarında bronzlaşmış olan cildimiz, bu dönemde yenileneceği için daha fazla gerilir ve ciltte lekeler oluşabilir. Kuru ciltler normal ciltlere göre daha yoğun nemlendiricilere ihtiyaç duyduğundan genellikle yağ bazlı nemlendirici kullanmak yararlı olacaktır.

·         Kuru ciltlerin en sık karşılaştığı sorunlardan biri de kaşıntının, kuruluğa eşlik etmesidir. Kaşıntı, kuruluğun etkili medikal nemlendiriciler ile tedavi edilmesi sonrasında düzelebilir.

·         Cildin kuruması ile ortaya çıkan önemli bir sorun ise ciltte oluşan kırışıklıklardır. Kuru cilt, yağlı cilde göre çok daha fazla kırışır. Cildin kırışmaması için çok iyi nemlendirilmesi gerekir.  Yaş arttıkça cildimizin nem dengesi bozulur ve kurumaya başlar. Bol su içilmesi ise her yaşta kuruluğun önlenmesinde büyük önem taşır.

·         Zeytinyağı ve kaymak cildi yağlandırır, cilde esneklik kazandırır. Lanolin, susam yağı, kakao yağı ve badem yağı ise diğer doğal nemlendiricilerdir. Bu ürünlerin cilde masaj yapılarak uygulanması kan dolaşımını hızlandırarak etkinliğinin artmasını sağlar.

 

Sonuç olarak; cildimiz vücudumuzun aynası olduğu için, kuruluk semptomunu dikkate almak gerekmektedir. B u nedenle cilt kuruluğunun sebeplerinin araştırılması ve tedavisi için bir dermatoloji uzmanına başvurulması en doğru yaklaşımdır.

 

 

Anahtar Kelimeler : SONBAHARDA, CİLDİNİZ, SOLMASIN!!!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız