HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Aralık 2018 Perşembe Saat: 10:37

ORDU’DA RAHAT BİR ‘NEFES’ ALDI!

Alerjik astım hastalığı yüzünden yıllardır rahat bir nefes alamayan 44 yaşındaki Marina Abuladze, şifayı Medical Park Ordu Hastanesi’nde buldu. Geçmeyen alerji şikayetleri sebebiyle bir türlü istenilen iyileşmeyi yakalayamayan hasta Pro
ORDU’DA RAHAT BİR ‘NEFES’ ALDI!

Alerjik astım hastalığı yüzünden yıllardır rahat bir nefes alamayan 44 yaşındaki Marina Abuladze, şifayı Medical Park Ordu Hastanesi’nde buldu. Geçmeyen alerji şikayetleri sebebiyle bir türlü istenilen iyileşmeyi yakalayamayan hasta Prof. Dr. Ali Kutlu tarafından tedaviye alındı.

 

Gürcistan'da gittiği doktorlar, astımı olan Marina Abuladze’ye şiddetli alerjik reaksiyonlar nedeniyle tedavisine Türkiye'de devam etmesinin uygun olacağını söyledi. Medikal Park Ordu Hastanesi’ne gelen 44 yaşındaki hastayı İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu tedaviye aldı.

Yaygın kas ve eklem ağrıları olan, uzun zamandan beri geceleri nefes darlığı çeken ve öksürük krizleriyle uyanan, zaman zaman göğsünde ağrı olduğunu söyleyen Marina Abuladze, ülkesinde müracaat ettiği merkezlerde aldığı tedaviler sonucunda şikayetleri geçmedi. Medicalpark Ordu Hastanesi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bölümü’ne başvuran Marina Abaludze, çekilen EMG'de çoklu sinir tutulumu olduğu belirlendi. Eski filmleriyle tekrar değerlendirilen hastaya, tekrarlayan zatürreye yol açan nadir rastlanan 'Churge strauss' sendromu tanısını konuldu.

Prof. Dr. Ali Kutlu; “Alerjik hastalıklarda erken tanının çok önemlidir ve doğru merkeze yapılacak başvuru tanının gecikmeden konulabilmesi için belirleyicidir. Tanının gecikmesi ve hastalığın ilerlemesi çoklu organ tutulumuyla özellikle de akciğer tutulumu sebebiyle ölüme yol açabilmektedir” dedi.

Hastanın genel durumunun kontrol altına alındığını belirten Prof. Dr. Kutlu, “Marina, artık geceleri daha rahat uyuyabiliyor, nefes darlığı eskiye oranla hafifledi. Önünde uzun bir tedavi süreci onu bekliyor. Özellikle Batum çok nemli ve eski evlerin yoğun olduğu bir bölge. Bu nedenle bölgede alerjik hastalıklar oldukça yaygın. Çok sayıda göğüs hastalıkları ve alerji hastası tedavilerinin devamı için hastanemizi tercih ediyor. Özellikle geniş kapsamlı sağlık sigortasının olmaması, hekimlerin muayenehane ağırlıklı çalışması hastalar için ülkemizi cazip hale getiriyor. Bizler de sahip olduğumuz imkanlar ve güçlü ekibimizle hastalarımıza en üst düzeyde sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz ve doğru tanı, doğru tedavi sonrası hastalarımızın memnuniyetinin üst düzeyde olduğunu görüyoruz.” dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler : ORDU’DA, RAHAT, BİR, ‘NEFES’, ALDI!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız