HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Ocak 2019 Salı Saat: 14:53

PALYATİF BAKIM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Ordu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Aybastı Devlet Hastanesi’nde 10 yataklı  Palyatif  (Destekleyici) bakım merkezi hizmete açıldı. “Merkezimizde sıklıkla terminal dönem kanser hastaları, terminal dönem olmasa dahi kronik ağrısı
PALYATİF BAKIM MERKEZİ HİZMETE GİRDİ

Ordu İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Aybastı Devlet Hastanesi’nde 10 yataklı  Palyatif  (Destekleyici) bakım merkezi hizmete açıldı. “Merkezimizde sıklıkla terminal dönem kanser hastaları, terminal dönem olmasa dahi kronik ağrısı olan kanser hastaları, beslenme yetersizliği olan hastalar, akut problemi olmayan KOAH hastaları, Nörolojik hastalıklar, ALS, MS, Parkinson hastalığı olan bakım hastaları, Trakeostomisi ya da PEG’i değişecek ya da kapatılacak hastalar, basınç yarası açılmış hastalara hizmet veriliyor’’.

Palyatif bakım, mevcut hastalıkları nedeni ile tam olarak iyileşemeyen veya yaşam sonunda desteğe ihtiyacı olan hastalara yardım etmeyi amaçlayan bir tıp alanıdır. Aynı zamanda “destekleyici bakım” olarak da bilinir. Hastanın acı çekmesinin giderilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına odaklı bir bakım şeklidir. Yaşamın sonunda, hastalığı iyileştirme amaçlı tedavilerin amacına ulaşamadığı durumlarda palyatif bakım devreye girer ve hastanın şikayetlerine yönelerek yaşam kalitesini artırmayı hedefler. Amaç hastaların yaşamına yıllar değil yıllarına yaşam katmaktır. Her hastanın yaşamının son günlerini belli bir kalite ve huzur içerisinde geçirmeye hakkı vardır. Bu nedenle palyatif bakım günümüzde insan hakları değerleri arasında sayılmaktadır. Hasta ve yakınları ile iletişim, ölümün doğal bir süreç olarak kabulü, hastanın kararlarına ve seçimlerine saygı duyma, yas sürecinde aileye destek sağlama palyatif bakımın ilkeleri arasındadır.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz  yaptığı açıklamada; palyatif bakım hizmeti almak isteyen hastaların kendisi veya aile bireyleri tarafından bizzat palyatif bakım birimine yapılabileceği gibi aile hekimi, hastanın takip ve tedavisini yapan diğer hekimler veya evde sağlık hizmetleri ekibi tarafından yönlendirilerek de yapılabilir diyerek sözlerine ekledi.

 

Anahtar Kelimeler : PALYATİF, BAKIM, MERKEZİ, HİZMETE, GİRDİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız