HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Ocak 2019 Perşembe Saat: 10:55

İKİ BEBEĞE KALÇA ÇIKIĞI AMELİYATI

  20 a
İKİ BEBEĞE KALÇA ÇIKIĞI AMELİYATI

 

20 aylık Hazan bebek ile akrabası 10 aylık Asyanaz’ın bacaklarında sorun olduğunu gören aileleri doktora gitti. Ancak bebeklere teşhis konulamadı. Çocuklarını Medical Park Ordu Hastanesi’ne getiren aileler, Hazan ve Asyanaz’da kalça çıkığı olduğunu öğrendi. Ameliyat olan bebekler 3 ay sonra ayağa kalkacak.

 

Ordu’nun Korgan İlçesi’nde yaşayan Azgan ailesinin 20 aylık bebeği Hazan’ın bacağının biri diğerine göre ince, Ateş ailesinin 10 aylık kızı Asyanaz’ın ise bacaklarından biri diğerine göre kısaydı. Akraba olan her iki aileye gittikleri hastanelerde kalça testlerinde bir şey olmadığı söylendi. Ancak bebeklerin bacaklarındaki incelik ve kısalık gözle görülür derecede ilerlemeye devam etti. Asyanaz’ın ablası Hira’ya da seneler önce kalça çıkığı ameliyatı yapan, ve Medical Park Ordu Hastanesi’ne başvuran Ateş ve Azgan ailelerinin imdadına yine Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yavuz Yeşiltaş yetişti. Dr. Yeşiltaş’ın yaptığı tedavi ve ameliyat sonrası her iki bebek 3 ay sonra yürümeye başlayacak.

 

3 AY SONRAYÜRÜYECEKLER

 

Op. Dr. Yavuz Yeşiltaş operasyonlarla ilgili şunları söyledi: “Doğuştan kalça çıkığı, ağır, ekonomik, psikolojik ve sosyolojik sonuçları olan ciddi bir hastalıktır. Her 10 bin doğumda bir görülür. Eğer anne baba ve ailede varsa görülme sıklığı artar. Ülkemizde yeni doğan çocuklarda kalça ultrasonu ile tarama yapılır. Bu tarama sonucu cerrahiye ihtiyaç duyan hasta sayısı oldukça azalmıştır. Yeni doğan döneminde tespit edildiği zaman bir takım bandajlarla hastalık tamamen tedavi edilir. Eğer tedavisi gecikirse o zaman cerrahi işlemler yapılması gerekir. 6-9 ay arasında kapalı rediksiyon dediğimiz anestezi altında kalça yerine oturtulur ve alçı yapılır. 9-18 ay arasında açık rediksiyon dediğimiz kalça yuvasına yerleştirilir ve yine alçı yapılır. 18 ayı geçtikten sonra mutlaka ameliyata kalçanın yuvasını da içeren ameliyatlar yapılması gerekir. Çocuklarımız aynı köyden birbirine akrabalar, ikisi birlikte geldiler. İkisinin de aynı gün ameliyatlarını yaptık.  Asyanaz bebeğin kalçasını açık operasyonla yerine yerleştirdik. Hazan’a ise kalça yuvasını da içeren bir ameliyat yaptık. İnşallah 3 ay sonra ikisi de yürüyecek seviyeye gelecekler.”

 

Anahtar Kelimeler : İKİ, BEBEĞE, KALÇA, ÇIKIĞI, AMELİYATI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız