HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Şubat 2019 Cuma Saat: 09:10

KURUYAN DERİMİZ İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

Özel Ordu Sevgi Hastanesi cildiye Uzmanı Dr. Oktay Oğuzlu kış aylarında cildimizi koruma yolları hakkında bilgiler verdi. Kış mevsiminde elleriniz ve dudaklarınız kuruyarak çatlar. Cildinize gerekli bakımı yaparak bu durumun önüne geçeb
KURUYAN DERİMİZ İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

Özel Ordu Sevgi Hastanesi cildiye Uzmanı Dr. Oktay Oğuzlu kış aylarında cildimizi koruma yolları hakkında bilgiler verdi.

Kış mevsiminde elleriniz ve dudaklarınız kuruyarak çatlar. Cildinize gerekli bakımı yaparak bu durumun önüne geçebilirsiniz.

Deri neden çatlar?

Soğuk hava daha az nem tutar, böylece kışın hava kurur. Kapalı alanlarda da ısıtma havanın nem tutmasını engeller. Bu şartlarda cildiniz kaçınılmaz bir şekilde kuruyacaktır. Özellikle elleriniz kurumaya ve çatlamaya en duyarlı alanlardan biridir. El deriniz göz kapaklarınızdan 30 kat daha kalındır. Bu kalınlık dış etkenler için olduğu kadar losyonlar, merhemler ve kremler için de bir bariyer görevi görür. Kuru ve rüzgârlı ortamlarda, matristeki yağ azalır ve hücreler düzgün şekilde hareket etmez. Bu da mikroskobik çatlaklara neden olur. Soğuk bir iklimde yaşıyorsanız bu durum neredeyse kaçınılmazdır.

Nem Yönetimi Soğuk kış günlerinde sıcak bir duş gibisi yoktur. Ancak kış günlerinde sıcak bir duş cildinize çok iyi gelmeyecektir. Çünkü sıcak su cildinizdeki nemi çeker. Bu yüzden ılık ve kısa duşlar cildiniz için daha faydalı olacaktır. Sıcak hava üfleyen el kurutucularında elinizi tamamen kurutmamanız da önemli.  Kremler, losyonlar ve merhemler… Her duş ve el yıkamadan sonra su değen yerleri nemlendirmek gerekir. Bu çok sık gibi görünebilir ama tutarlılık bu durumda önemlidir. Daha az su içeren yoğun ve yağlı kremler kullanmak akıllıca olacaktır.

                                                                                                                                                               

                                                                                        

Anahtar Kelimeler : KURUYAN, DERİMİZ, İÇİN, NELER, YAPMALIYIZ?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız