HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Şubat 2019 Çarşamba Saat: 09:11

HİPERAKTİF DERKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN!

Hareketli her çocuk hiperaktif midir? Medical Park Ordu Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Funda Es, yaramaz ve hareketli olan her çocuğun hiperaktif olarak tanımlanamayacağını söyleyerek, ailelere önemli bilgiler verdi.
HİPERAKTİF  DERKEN BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN!

Hareketli her çocuk hiperaktif midir? Medical Park Ordu Hastanesi Uzman Klinik
Psikolog Funda Es, yaramaz ve hareketli olan her çocuğun hiperaktif olarak tanımlanamayacağını söyleyerek, ailelere önemli bilgiler verdi.

Çocuklar çok hızlı büyür ve gelişirler. Bu hızlı hormonal değişim ile birlikte vücutlarında enerji birikimleri oluşur. Bazı çocuklar bu enerjilerini sınırlı mekanlar olan evlerde veya okullarda harcayamayabilirler. Bu sebeple hareketlerini sınırlayamazlar. Buna dayanarak çocuğa hiperaktif damgası vurulmamalı ve çocuğa enerjisini rahatça atabilecekleri ortamlar oluşturulmaya çalışılmalıdır. Örneğin çocuğun ilgi alanına göre futbol, yüzme, tenis gibi spor alanlarına yönlendirilebilir.

ODAKLANMADA GÜÇLÜK ÇEKERLER

Hiperaktif çocuklar yaşıtlarına göre daha hareketli, yerinde duramayan, çok konuşan ve çok soru soran, dikkatini tek bir noktaya odaklamakta güçlük çeken, sırasını beklemekte zorlanan, her zaman bir şeylerle uğraşan, olaylara ya da konuşmalara müdahale ederek yarıda kesen, ders çalışırken ya da sorumluluk aldıkları konularda dikkatleri çok çabuk dağılan çocuklardır. Okul ve sosyal hayatlarında başarısızlık oranları çok yüksektir. Hiperaktif çocukların hayata kazandırılmaları için ailelerinin ve çevrelerinin sabırlı olmaları ve onlarla bilinçli bir şekilde ilgilenmeleri gereklidir. Bu tip çocuklar uygun yaklaşım ve tedavi ile karşılaşmadıklarında kolayca hayata küsecek kadar hassas olabilirler.

TEDAVİDE UZMAN DESTEĞİ ÖNEMLİ

Ailelerin hiperaktif bir çocuğa sahip olduklarını düşündüklerinde ilk önce bu durumun kendilerinin çocuklarını yetiştirme tarzından kaynaklanmadığını bilmeleri gerekir. Hiperaktivitenin genetik yatkınlık ve çevresel faktörler ile ilgili olabileceği düşünülmektedir. Çocuğunun hiperaktif olduğunu düşünen bir ailenin yapması gereken ilk şey bir uzman desteğine başvurmak ve hiperaktivite ile ilgili doğru bilgileri doğru kaynaktan almaktır. Tedavide psikiyatri uzmanı, psikolog, öğretmen ve ailenin işbirliğinin durumun üstesinden gelinmesinde rolü büyüktür. Hiperaktif olan çocukların, gerekli ve doğru desteği aldıklarında eğitim, aile ve sosyal hayatlarını, hiperaktif olmayan çocuklar gibi sorunsuz bir şekilde sürdürebilirler.

Anahtar Kelimeler : HİPERAKTİF, DERKEN, BİR, KEZ, DAHA, DÜŞÜNÜN!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız