HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Şubat 2019 Perşembe Saat: 09:50

AMELİYATSIZ YÜZ GERME TEDAVİLERİ

     
AMELİYATSIZ YÜZ GERME TEDAVİLERİ

     

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Estetik birimi Doktor Berrrin Alptekin

Yaptığı açıklamada. Yaş almak ve bunun fizyolojik sonuçları kişiden kişiye,ırk,genetik özellikler,yaşam koşulları ve coğrafi bölge gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilmektedir.Bununla birlikte ortak sonuçlar,cilt yapısında incelme,gevşeme,matlaşma,cilt altı yağ pedlerinde aşağı,içe yer değişikliği,bağ dokuda gevşeme,kemik dokuda hacim azalması ve buna bağlı görünür sarkmalar,gevşemeler,yüz yapısında yorgun ifade şeklindedir. Modern çağ insanı daha erken yaşlarda birtakım medikal estetik işlemleri kullanmaya başlamaları sayesinde, bu gidişi yavaşlatabilmektedir. Tabi ki,sağlıklı yaşam koşulları,su içme alışkanlığında iyileşme, cildi güneşin yıpratıcı etkilerinden korumak da bu çabalarımıza ciddi katkılar sağlamaktadır.

   

       Zamanla ortaya çıkan bu etkiler bazı tedavi yöntemleri kullanılarak hafifletilebilip,güzel ve etkili sonuçlara ulaşılabilmektedir.

       YÜZ GERME TEDAVİLERİ

  A-Ameliyatsız yüz germe tedavileri:

          1-Medikal estetik enjeksiyonlu uygulamalar:Mezolifting,botoks ve dolgu uygulamaları

          2-İple yüz germe tedavileri(PDO ip askı/V lift)

          3-Enerji bazlı cihazlarla yüz germe:LAZER,RF,HIFU

  B-Cerrahi yüz germe

          Ben sizlere çalışma alanım olan Medikal estetik gereği ,ameliyatsız yüz germe tedavileriyle ilgili bilgi vereceğim.

        AMELİYATSIZ YÜZ GERME TEDAVİLERİ

  1-Medikal Estetik enjeksiyonu tedaviler:

        Mezolifting:Mezoterapi yöntemi kullanılarak cilt kalitesini arttıran,cilt yapısını güçlendirip sıkılaştırma ve cildi parlatma etkisi olan özel ilaç kokteyllerinin cilt içine enjeksiyonusur.Seanslarla yapılarak kazanılan etkiler natürel olup,yıllık tekrarlamalar tavsiye edilir.

        Botoks:Medikal estetiğin en bilinen ve yaygın uygulamaları arasındaki botoks,clostrıdıum botulinum adlı bakteriden elde edilen bir toksin olup,özellikle mimik kas hareketlerine bağlı çizgileri geçici olark yokeder,düzenli olarak 4-6 ayda bir yapılan uygulamalarla özellikle üst yüzdeki çizgilerde ciddi tedavi potansiyeli vardır.İşlem sonrası etki 10 gün içinde oluşup,kişiye ve yaşam koşullarına bağlı olarak4-6 ay sürer,özelikle üst yüz ve boyun gibi alanlarda germe etkisi daha belirgindir.

        Dolgu(likid yüz germe):Hyaluronik asit,ca hidroksiapatit ve yağ dolgusu içerikleriyle yapılabilen bu uygulama günümüzde en sık hyaluronik asit dolgular şeklinde kullanılmaktadır.Dolgu maddesi uygulandığı bölgede hacim artışı ve buna bağlı bir lifting etki oluşturur.Temel olarak yanak,çene ,şakak gibi alanlarda yapılan uygulamaların germe etkisi daha yoğundur,etki anında görünür, uygulanan bölge ve ürüne göre etki 6-24 ayası devam eder.

   2-İple Yüz Germe(V lİFT/PDO İp Askı):Poliklinik şartlarında yapılan işlemler arasında en kısa sürede en belirgin sonuçları ortaya çıkaran yöntemdir diyebiliriz.Germe etkisi,direkt cilt altı asıcı bağ dokuya yerleştirilen organik iplerle sağlanabilmektedeir.Kaş,orta,alt yüz,gıdı,boyun gibi bölgelerde uygulanabilir,kullanılan ipe göre etki1-5 yıl arası devam eder.

   3-Enerji bazlı cihazlarla Ameliyatsız yüz germe tedavileri:

           - Lazer tedavileri

           -RF tedavileri

           -HIFU tedavileri

    Enerji bazlı uygulamalar etkisini 1-3 ay gibi bir zamanda gösterir.Çünkü yapılan işlemler kollagen artışı,asıcı bağ dokuda yalancı asıcı bantlar,,cilt dokusunda kalınlık artışı,sıkılaşma gibi zamanla oluşan etkiler ortaya çıkarır.Seanslarla yapmak gerekip,etki yaş,cilt yapısı,yaşam koşullarına bağlı olarak 1-2 yıl kadar sürer.Agresif olmayan ama güzel sonuçlar ortaya çıkaran yöntemlerdir.Şüphesiz en iyi ve doğal sonuçlar kişiye özel olarak planlanan ve kombine edilen tedavilerle mümkün olmaktadır.

 

     Sonuç olarak yaş almanın yönetilmesi sizlerin ve biz medikal estetik hekimlerinin ortak çabalarıyla çok daha iyi düzeylere getirilebilmektedir.

 

Anahtar Kelimeler : AMELİYATSIZ, YÜZ, GERME, TEDAVİLERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız