HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mart 2019 Çarşamba Saat: 08:28

BAHAR ALERJİSİ ve BELİRTİLERİ NELERDİR?

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Çoçuk Sağlığı ve Uzmanı  Dr. Mustafa Durdu bilgilendiriyor. Bahar ayının gelmesiyle ortaya yalnızca polen
BAHAR ALERJİSİ ve BELİRTİLERİ NELERDİR?

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Çoçuk Sağlığı ve Uzmanı  Dr. Mustafa Durdu bilgilendiriyor.

Bahar ayının gelmesiyle ortaya yalnızca polenler çıkmaz .Polenlerle birlikte bahar alerjisi de gelir genellikle polenlerden kaynaklandığı için polen alerjisi de deniliyor .Özel Ordu Sevgi Hastanesi Çoçuk  Hastalıkları Uzmanı Dr. MUSTAFA Durdu,Çocuğunuzda bahar alerjisi  belirtileri gördüğünüzde bir çocuk uzmanına gitmelisiniz.peki bu belirtileri fark edebilir misiniz ?  Endişelenmeyin!

Adı ÜSTÜNDE;  ‘Bahar’ Allerjisi

Bahar alerjisi ; alerjik nezle , göz alerjisi ve astıma neden olabiliyor .Ve bu hastalıkların belirtileri bahar aylarında kendini daha da gösteriyor .

Polenler  alerjendir ! Mart ayıyla  birlikte öncelikle ağaç polenleri ortaya çıkar .Mayıs ve Haziran ayında çimen polenleri takip eder .Temmuzdan sonra ise yabani ot polenleri ortaya çıkar . Bazı kişilerin vücutları polenlere karşı alerji  geliştirir.Bu kişiler polenlerle karşılaşınca vücutlarında bazı belirtiler ortaya çıkar .Polenlerin neden olduğu en sık alerjik astım , alerjik nezle ve göz alerjisidir.

Bahar alerjisi genellikle 2 yaşından sonra ortaya çıkmaktadır . Çünkü alerji gelişebilmesi için en az iki bahar mevsimi ile karşılaşılması gerekir. 2 yaş altında  bahar alerjisi gelişme riski çok düşüktür .

Gelin bir  de  belirtilerine bakalım !

Bahar aylarında görülen ;

Sık nezle ,burun tıkanması ,peşpeşe hapşırık ,burunda kaşınma ,damakta kaşıntı ,kulakta kaşıntı , sık burun kanaması gibi alerjik nezle belirtileri , gözlerde kaşınma gibi göz  alerjisi belirtileri ,sık nefes sıkışması gibi astım belirtileri bahar alerjisinin en önemli belirtileridir.

Bu belirtiler özellikle bahar aylarında oluyorsa bahar alerjisi mutlaka akla gelmelidir !

Bahar alerjisi olan çocuklar kokulara çok hassastır !

Bahar alerjisi gözde ,  burunda ve akciğerde hasarlar oluşturmaktadır . Bu nedenle  burun , göz, ve akciğerler aşırı hassastır .Kokulara da aşırı hassas olurlar .Bahar alerjisi olan çocuklar kokulara aşırı hassas oldukları için çamaşırların parfümsüz deterjanla yıkanması ve ev temizliğinde kokusuz ürünlerin kullanılması önemlidir.

Bahar alerjisi yorgunluk yapar ve okul başarısını  etkiler !

Alakası yok gibi görünsede bahar alerjisi okul başarısını da etkiler . Bahar alerjisi olan çocukların genellikle burunları tıkalı olduğu için uyku kaliteleri de bozulur .İyi bir uyku alamayan çocuklar ise gün boyu kendilerini yorgun ve halsiz hissederler.Bu da okul başarısını ciddi bir şekilde etkilemektedir.

 

 

Anahtar Kelimeler : BAHAR, ALERJİSİ, ve, BELİRTİLERİ, NELERDİR?

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız