HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Nisan 2019 Cuma Saat: 10:52

ODÜ’DEN PARKİNSON HASTALARINA DESTEK

ODÜ’de “Parkinson Hastalığı Destek ve Buluşma Günü” programı düzenlendi. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan
ODÜ’DEN PARKİNSON HASTALARINA DESTEK

ODÜ’de “Parkinson Hastalığı Destek ve Buluşma Günü” programı düzenlendi. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda gerçekleştirilen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nülüfer Erbil, akademik ve idari personel, öğrenciler, parkinson hastaları ile hasta yakınları katıldı.

Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Tuba Şaziye Özcan, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Sevim Acargöz Candan, Hemşirelik Bölümü Öğr. Gör. Dr. Aslıhan Çatıker ile Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Duygu Mataracı’nın konuşmacı olduğu programda parkinson hastalığı ile ilgili pek çok bilgiye yer verildi.

Hastalığın tanı süreci, kullanılan ilaçlar, bu ilaçların özellikleri ve yan etkileri, cerrahi yöntemler, kişinin iş ve aile yaşamına olan etkileri gibi konuların yer aldığı programda parkinson hastalarının beslenmesinin önemine yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Hastalığa sahip olan kişilerin dengeli beslenmesi, posa ve su tüketmesi, protein ve yeterli kalsiyum alımına dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yapılırken fiziksel aktivite seviyesinin artırılmasının teşvik edilmesi, duruş-yürüme bozuklukları, denge, el becerisi ve yüz egzersizlerinin önemine değinildi.

Program, parkinson hastalarının ve hasta yakınlarının sorularının cevaplanması ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler : ODÜ’DEN, PARKİNSON, HASTALARINA, DESTEK

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız