HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
13 Nisan 2019 Cumartesi Saat: 10:38

KALP HASTALIKLARI KADER DEĞİL

Her yıl 250 bin kişi kalp ve damar hastalıklarından dolayı hayatını kaybediyor. Hastalığın ortaya çıkmasını tetikleyen başlıca nedenler arasında hareketsiz yaşam, dengesiz ve düzensiz beslenme olarak görülüyor. Özel Ordu Sevgi Hasta
KALP HASTALIKLARI KADER DEĞİL

Her yıl 250 bin kişi kalp ve damar hastalıklarından dolayı hayatını kaybediyor. Hastalığın ortaya çıkmasını tetikleyen başlıca nedenler arasında hareketsiz yaşam, dengesiz ve düzensiz beslenme olarak görülüyor. Özel Ordu Sevgi Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Adnan Köşüş, kalp hastalığına sebep olan risk faktörlerinin tamamen ortadan kaldırılabileceğinin altını çiziyor

Ülkede ölüm nedenlerinin başında gelen kalp ve damar hastalıkları hakkında bilgi vermek, kalp sağlığı konusunda yurttaşları bilinçlendirmek amacıyla 12-18 Nisan tarihleri arası Kalp Sağlığı Haftası olarak kutlanıyor.

Dünyada her yıl 18 milyon, ülkede ise yaklaşık 250 bin kişi kalp ve damar hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. Hastalık özellikle en sık 40 ile 50 yaş arasında ortaya çıkıyor. 40 yaş üstünde ortaya çıkmasını tetikleyen sebepler ise hipertansiyon, şeker hastalığı, sigara, obezite, hareketsiz yaşam, dengesiz ve düzensiz beslenme olarak görülüyor. Sigara, stres, uyuşturucu, uyarıcı hap, ilaçlar ve kolesterol ise hastalığın 40 yaş altında ortaya çıkmasına sebep oluyor.

RİSK FAKTÖRLERİ ORTADAN KALDIRILABİLİR

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Adnan Köşüş, yaptığı açıklamada, kalp hastalığına sebep olan risk faktörlerinin tamamen ortadan kaldırılabileceğini vurguladı.

Kalp ve damar rahatsızlıklarının gittikçe yaygınlaştığının altını çizen Uzm. Dr. Adnan Köşüş, “Bu hastalık aslında kader değildir” ifadelerinde bulundu.

Uzm. Dr. Adnan Köşüş, dengeli ve düzenli beslenerek kalp hastalığı riskinin azaltılabileceğine dikkat çekti. Hastalığın önlenebilir olduğunu aktaran Uzm. Dr. Adnan Köşüş:

“Kalp hastalarının özellikle yağlı, hamur ve ağır gıdalardan kaçınması gerekiyor. Sebze ve meyve ağırlıklı tüketim, özelikle de tuzdan fakir, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi minerallerden zengin beslenmek gerektiğini öneriyoruz. Kalp ve damar hastalıkları, önlenebilir hastalıklardır. Tüm vatandaşlarımızın kalp muayenelerini düzenli olarak her yıl yaptırmalarını tavsiye ediyorum.”

 

TRANS YAĞ KALP KRİZİ RİSKİNİ ARTIRIYOR

Trans yağların erken yaşta ölüm riskini artırdığını söyleyen Uzm. Dr. Adnan Köşüş, kalp krizi riskindeki artışın altını çizdi.

Uzm. Dr. Adnan Köşüş, trans yağ seviyesi yüksek olan kişilerde kalp krizi geçirme riskinin üç kat fazla olduğunu aktararak “Bu durum, erken yaşlarda ölüm riskine neden olmaktadır” dedi.

Trans yağların zararlı etkilerinin önlenebilmesi için tavsiyelerde bulunan Uzm. Dr. Adnan Köşüş, taze sebze ve meyve ağırlıklı beslenmesini, düzenli egzersizi yapılması gerektiğini kaydetti.

Anahtar Kelimeler : KALP, HASTALIKLARI, KADER, DEĞİL

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız