HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Nisan 2019 Salı Saat: 09:46

KISA SÜREDE ÇOK KİLO VERMEK SAĞLIKLI DEĞİLDİR!

Yaz geliyor, diyet telaşı başladı. İnternette gördüğünüz diyetlerin çoğu 1 haftada 5 kilo verebileceğinizi vadediyor. Ancak diyetisyenlerin bu konuda ciddi bir uyarısı var: “Sağlığınız oyuncak değil. Kısa sürede kilo vermek iç o
KISA SÜREDE ÇOK KİLO VERMEK SAĞLIKLI DEĞİLDİR!

Yaz geliyor, diyet telaşı başladı. İnternette gördüğünüz diyetlerin çoğu
1 haftada 5 kilo verebileceğinizi vadediyor. Ancak diyetisyenlerin bu konuda ciddi bir uyarısı var: “Sağlığınız oyuncak değil. Kısa sürede kilo vermek iç organlarınızı bitirir!”

Fazla kilolardan kısa zamanda kurtulmak isteyen kadınlar, çoğu zaman şok diyetlere
başvuruyor. Peki, internette her gördüğümüz diyeti uygulamak ne kadar doğru?  Konuyla ilgili uyarılarda bulunan
Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Melisa Karataş, “Uyguladığınız şok diyetler tartıda mutlu ederken, iç organların çalışma sistemini bozuyor. Düşük kalorili yiyecekler veya verilen şok diyetler kilo vermenizi sağlayabilir fakat kalıcı olabilmesi için alışkanlarınızı değiştirmeniz gerekir. 1 haftada 5-6 kg vermek büyük bir sağlık sorunudur” dedi ve 5 adımda fazla kilolardan nasıl kurtulacağımızı şöyle sıraladı…

GÜNE KAHVALTI İLE BAŞLAYIN: Amerikan Diyetisyenler Derneği ve Harvard’da yapılan çalışma, kilo vermek ya da kilonun korunmasının yolunun kahvaltıdan geçtiğini gösterdi. Yine aynı çalışmaya göre, düzenli kahvaltı yapan kişilerin, öğlen ve akşam yemeklerinde daha küçük porsiyonlar tercih ederek daha sağlıklı bir hayat geçirdiklerini ortaya koydu.

BESİNLERİ YAVAŞ ÇİĞNEYİN: Zamanınız olmasa bile tabaktaki yemekleri hızlı yemekten vazgeçin. Ana öğünleriniz en az 15-20 dakika sürmelidir. Çünkü beynin ‘tokum’ sinyalini vermesi için yaklaşık bu kadar süreye ihtiyacı vardır. Eğer besinleri hızla çiğnerseniz kontrolünüzü kaybederek daha fazla yemek yeme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

TAM TAHILLI EKMEK TÜKETİN: Diyete başlayan her kişinin öncelikli olarak kalori kesintisi yaptığı, aynı zamanda sağlıklı beslendiğini düşünen çoğu kişinin hayatından sonsuza dek çıkardığı besin nedir diye sorsak herkesin ortak cevabı ekmek olacaktır. Fakat tam tahıllı ekmekle içerdiği posa sayesinde daha uzun süre tok kalarak, yanlış beslenmenin önüne geçebilirsiniz. Böylelikle daha sağlıklı tercihler yapabilirsiniz.

ÖĞÜN ATLAMAYIN: Çoğu insan aç kalarak kilo vereceğini düşünür. Evet diyetin başında diyelim ki kilo verdiniz ya sonra? Uzun süre açlık sonrası metabolizma yavaşlar ve yağ deposunu arttırmaya başlar. Hatta yediğiniz en ufak yiyecek bile yağ olarak depolanır. Hem metabolizmanız yavaşladı hem de yağ deponuz arttı. Bu kötülüğü kendinize neden yapıyorsunuz?

BOL BOL SU İÇİN: Su içmek, sağlıklı kilo verme ve kilo korumanın yanı sıra tıkır tıkır işleyen bir bedene sahip olmak için de hayati önem taşır. Kalori değeri olmayan su, sizi gereksiz açlık krizlerinden korur, metabolizmanızı hızlandırır. Bunların yanı sıra daha sağlıklı ve genç bir cilde sahip olursunuz. Bu yüzden su için!

SİZ DİYETE DEĞİL, DİYET SİZE UYSUN

Diyette yasak yok, porsiyon ölçüsü vardır. Diyet denilince, insanların aklına birçok yasağın yer aldığı uzun bir liste gelmektedir. Kilo vermeniz için her şeyden yemeniz, önemli olanın ise ne kadar ve ne zaman yiyeceğiniz olması gerektiğidir. Evet, mantığınıza aykırı gelebilir ama her şeyden ölçülü bir şekilde yiyerek sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz. Yani bu işin sırrı dengelemek ve porsiyon ölçüsünü kontrol etmektir. Ne yediğiniz değil, ne kadar yediğiniz önemlidir.  Sağlıklı besleniyorum, öğünleri atlamıyor, suyumu yeterli miktarda içiyorum yine de kilo problemi yaşadığınızı düşünüyorsanız bir diyetisyenin kapısını çalabilirsiniz.

 

Anahtar Kelimeler : KISA, SÜREDE, ÇOK, KİLO, VERMEK, SAĞLIKLI, DEĞİLDİR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız