HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Nisan 2014 Cuma Saat: 10:33

SAĞLIK HAFTASINDA ORGAN BAĞIŞI

“07-13 Nisan Sağlık Haftası” dolayısıyla  09 Nisan Çarşamba günü Fatsa Kültür Sarayında Organ Bağışının Önemi hakkında bir konferans düzenlendi. Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği ve Fatsa Sağlık Meslek Lisesi’nin koordine et
SAĞLIK HAFTASINDA ORGAN BAĞIŞI

07-13 Nisan Sağlık Haftası” dolayısıyla  09 Nisan Çarşamba günü Fatsa Kültür Sarayında Organ Bağışının Önemi hakkında bir konferans düzenlendi.


Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliği ve Fatsa Sağlık Meslek Lisesi’nin koordine ettiği konferansa Fatsa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, Fatsa Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Hasan Fehmi Durmaz, Ordu Devlet Hastanesi Doku ve Organ Bağışı Koordinatörü Dr. Samet Ersoy, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılış konuşmasını yapan Fatsa Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Durmaz, “Ülkemizde organ bağışı sayısı her geçen gün artmaktadır. Ancak organ bağışı açısından hem canlı hem de kadavradan yeterli sayıda bağış temin edilememektedir. Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde 30 bin hasta hayatını sürdürebilmek için organ bekliyor. 75 milyon nüfusa sahip ülkemizde yılda yaklaşık 2000 kadavradan organ nakli yapılması gerekirken bu sayı sadece 350 civarındadır. Bu sorunun giderilmesi ancak kamuoyunda organ bağışının gündeme gelmesi, doğru bilgilerin aktarılması, insanların kafalarındaki soru işaretlerinin ve ön yargılarının giderilmesi ile mümkündür.


Amacımız toplumumuzda organ bağışı bilincini artırarak daha çok insanın sağlığına kavuşmasını sağlamak. İlimiz genelinde 600 hastamız diyalize bağlı olarak yaşamlarını sürdürüyor. Bu hastaların 150’si Ordu merkezde, 450’si ise Fatsa, Ünye ve diğer ilçelerde tedavi görmektedir. Bu durum hem hastalarımız hem de yakınları için son derece zordur. Sağlıklı insanlar olarak bizler bu durumu yok sayıp göz ardı edemeyiz. Şifa bekleyen bu hastalarımıza empati ile yaklaştığımızda organ bağışında bulunmanın ne kadar ulvi bir duygu olduğunu görürüz. Düzenlemiş olduğumuz programdan sonra vatandaşlarımızın bağışta bulunmaları temennisiyle bizlere destek veren tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Durmaz’ın konuşmasının ardından Ordu Devlet Hastanesi Doku Organ Bağışı Koordinatörü Dr. Samet Ersoy Doku ve Organ Bağışının Önemi konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sırasında katılımcılar konu ile ilgili merak ettikleri hususlarda Ersoy’a sorular sorarak akıllardaki soru işaretlerini giderme imkânı buldu.


Sunumun ardından Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Avcı tarafından Ersoy’a bir plaket takdim edildi.

Konferansın ardından Doku ve Organ Bağışı Koordinatörlüğünce Fatsa Kültür Sarayı’nda açılan Organ Bağışı Standında çok sayıda katılımcı organ bağışında bulundu.


Doku ve Organ bağışında bulunan Fatsa Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Zahide Kıran; “İnsanlarımızın organ bağışı konusunda duyarsız kaldıklarını düşünüyorum. Öğrencilerimizle birlikte tanıtım broşürleri hazırladık. Organ bağışı konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını istiyorum. Ben burada bütün organlarımı bağışladım. Bunun bir insanlık görevi olduğunu düşünüyorum. Öldükten sonra başka insanlara umut olsun istiyorum. Tüm vatandaşlarımızı organ bağışına davet ediyorum” dedi.


Fatsa Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Osman Görmüş; “Bugün burada ben de tüm organlarımı bağışladım. Organ bağışının çok yararlı olduğuna inananlardanım. Bu konuda bu zamana kadar geciktiğime düşünüyorum. Bunun dini boyutunda da hiçbir sakıncası olmadığına inanıyorum. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.


Tüm organlarını bağışlayan Fatsa Fen Lisesi Müdürü Şenol Yılmaz ise; binlerce hastamızın organ nakli beklediği ülkemizde ben de organlarımı bağışlamaktan mutluyum. İnşallah hayırlı olur. Öğrencilerime de zamanı geldiğinde yani reşit duruma geldiklerinde organ bağışında bulunarak insanlara faydalı olmalarını gönülden istiyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler : SAĞLIK, HAFTASINDA, ORGAN, BAĞIŞI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız