HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Nisan 2017 Pazar Saat: 12:56

"53 LİRAYA TÜM AİLE GSS’DEN FAYDALANABİLİYOR"

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı Genel Sağlık Sigortasıyla (GSS) ilgili açıklamalar yaparak sistemin işleyişiyle ilgili bilgiler verdi. GSS’nin bütün vatandaşları kapsayan bir sistem olması gerektiğini ifade eden B
"53 LİRAYA TÜM AİLE GSS’DEN FAYDALANABİLİYOR"

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Mehmet Selim Bağlı Genel Sağlık Sigortasıyla (GSS) ilgili açıklamalar yaparak sistemin işleyişiyle ilgili bilgiler verdi. GSS’nin bütün vatandaşları kapsayan bir sistem olması gerektiğini ifade eden Bağlı, Türkiye’de sigortalı olmayanlar dışında bu sistemin işlediğini sadece sigorta kaydı olmayanların bu sistem dışında kaldığını anlattı. Bu kişileri de GSS kapsamına almak için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Bağlı, sigortası olmayan kişilerinde gelir testi yaptırarak bu sistemden faydalanabileceklerini, bu rakamında yaklaşık 10 milyon kişi olduğunu söyledi.  

Yapılan çalışmalarla birlikte daha önce karşılaşılan problemleri de görme ve çözüme kavuşturma fırsatı bulduklarını aktaran Mehmet Selim Bağlı, Şimdi GSS gibi kamu hizmetleri açısından zor, yürütülmesi hakikaten problemli sürekli elden gözden geçirilmesi gerekilen bir sistemi uyguluyorsunuz. Bunun sürekli geri bildirimlerini alıp masaya yatırmak gerekiyor. 1 Nisan’dan itibaren biz yeni sistem GSS şöyle bir şey diyoruz. Biraz önce dediğim gibi zaten çalışansa, emekli ise tamamı bu sistemin içerisinde. Hiçbir sigorta kaydım yok diyen vatandaşa şunu diyoruz. 53,33 TL öderseniz eğer hane reisi ise, ailenin tamamı otomatikman GSS kapsamına giriyor ve her türlü sağlık hizmetinden yararlanabilir.”

Bunu da ödeyemeyecek durumda olanların gelir testine giderek tevsik ettirmeleri halinde sisteme dahil edildikleri bilgisini veren Bağlı, sözlerini şöyle sürdürdü; “53,33 TL ödeyemem diyenler varsa da, o zaman gelir testine gider ve Aile Sosyal Politikalar Bakanının ilgilendiği, bizim Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfından gelir testini yapar. Gerçekten ödeyebilecek durumda olmadığı tevsik edilirse Sosyal Devletin gereği olarak onların primlerini devlet üstlenmiş olur ve bu hizmetten yararlanır. Burada asıl olan daha önce var olan önce bir gelir testine git, birinci kademeye mi gidiyor, ikinci kademeye mi giriyor, üçüncüye mi giriyor. O kadar prim mi ödeyeceğim tartışmalarını ortadan kaldırıyoruz. Çok net bir şekilde dünyanın hiçbir ülkesinde ve ödenebilirlik açısından böyle bir GSS sistemi yok. 53,33 TL’ye T.C. vatandaşı herkes GSS sigortası kapsamına giriyor. Burada daha önce yeşil kart dediğimiz belli bir statüde yararlanan vatandaşlara şunu diyoruz. Daha önceki statüde yeşil kartlıysa sadece kamu hastanesinde sağlık hizmeti alabiliyorlardı. Üniversite hastanelere ancak sevkli gidiliyordu. Özel hastanelere gidemiyorlardı. 53,33 TL ödediğiniz takdirde üniversite hastanelerinde, özel hastanelerde, gerekirse yurt dışındaki bütün T.C. vatandaşlarının, Başbakanın, Cumhurbaşkanının, Bakanların sahip olduğu GSS tamamına aynı şekilde sahip oluyorlar. Bu çok önemli devrim niteliğinde bir uygulama.” 

"Kamu hizmetlerinden memnuniyete baktığımızda Sosyal Güvenlik Kurumu dördüncü sırada"

Kamu yönetiminin görevinin halka hizmet sunmak olduğunu dile getiren Selim Bağlı, TÜİK yaşam memnuniyet araştırmasına atıfta bulunarak şunları anlattı; “Vatandaşlar hangi hizmetlerden ne kadar memnun. Özellikle burada kamu hizmetleri bizim için önemli 2016 yılında yine TÜİK’in sanırım Şubat ayında yayımlanmıştı. Yaptığı yaşam memnuniyet araştırması vatandaşlara kamu hizmetlerinden memnuniyete baktığımızda Sosyal Güvenlik Kurumu 2016 yılında 9,2 puanlık bir artış kaydetti. Yüzde 67,9 şu anda 4. Sıradayız. Birinci sırada malumunuz ulaştırma, sağlık, emniyet asayiş ve dördüncü sırada biz Sosyal Güvenlik Kurumu olarak kamu hizmetleri açısından vatandaşın memnuniyetini karşılayan bir kurumuz. 67,9’luk bir memnuniyet oranımız var. Biz bunu yeterli görmüyoruz, inşallah 2017 yılında da 10 puanlık bir artışla bunu yüzde 80’lere çıkaracağız. 2016 bizim için zor bir yıl olmasına rağmen bir 9,2 puanlık bir memnuniyeti elde etmek mutluluk verici. Bunda katkısı olan bütün personele teşekkür ediyorum Allah razı olsun kendilerinden bu başarı onlarındır.” (Ordu Yeni Haber)

 

Anahtar Kelimeler : "53, LİRAYA, TÜM, AİLE, GSS’DEN, FAYDALANABİLİYOR"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız