HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
18 Mayıs 2017 Perşembe Saat: 10:20

“ŞEHİR HASTANESİ 700 MİLYON LİRAYA MALOLACAK”

Son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan şehir hastanesinin Botanik Parkın olduğu yere yapılması konusunda düşüncelerini kamuoyu ile paylaşan Başkan Enver Yılmaz, “İçinde birçok hatayı barındıran ve aylık sadece işletme maliyeti
“ŞEHİR HASTANESİ 700 MİLYON LİRAYA MALOLACAK”

Son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan şehir hastanesinin Botanik Parkın olduğu yere yapılması konusunda düşüncelerini kamuoyu ile paylaşan Başkan Enver Yılmaz, “İçinde birçok hatayı barındıran ve aylık sadece işletme maliyeti 200 bin TL olan Botanik Parkın yerine 700 milyon TL dev bir projenin hayata geçirilmesi bana göre de mantıklı bir karar” dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclisinde süreçle ilgili kendisinden bilgi isteyen Meclis üyelerinin soruları üzerine bir açıklama yapan Başkan Enver Yılmaz, Botanik Parkın Ordu Büyükşehir Belediyesine devri ile birlikte süreçte sadece işletmeci durumunda olduklarını ve konunun müdahillerinden biri olmadıklarını belirtti.

Başkan Enver Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“4.5 MİLYON LİRA DAHA HARCAMA YAPILMASI GEREKİYOR”

Bilindiği üzere Botanik Park Ordu Büyükşehir Belediyesinin kuruluş sürecinden önce başlamış ve Büyükşehir kurulduktan sonra Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından sadece işletmesi yapılmak üzere Ordu Büyükşehir Belediyesine devredilmiş bir projedir. Bu proje sadece elektrik sistemine 4 milyon lira harcanmış 12 milyon liraya mal olmuş bir projedir.Ekstra olarak bu harcamanın dışında 4.5 milyon liraya çiçekler, ağaç fidanları ve bitki çeşitleri ilave edilmesi gerekiyordu.

“BURANIN SADECE AYLIK İŞLETME MALİYETİ 200 BİN LİRAYI BULUYOR”

Biz bu projeyi devraldıktan sonra bazı itirazlarımız oldu. Çünkü projeden kaynaklı eksiklikler vardı. Devraldıktan sonra burada çalışmalar yapmak zorunda kaldık. Sulamadan kaynaklı olarak mevcut toprak özelliğini yitirmiş durumda. Buranın sadece aylık işletme maliyeti 200 bin lirayı buluyor. Bu çok ciddi bir rakam.  Zaten projeyi yürüten yüklenici firma ile Orman Genel Müdürlüğü halen davalı durumdalar.

“İKİ BAKANLIK YERİN DEVRİ İLE İLGİLİ MÜTABAKATA VARMIŞLAR”

Sağlık Bakanımızın ilimizi ziyaretinde sayın bakanımız mevcut Ordu Devlet hastanesini incelerken düşünülen Şehir Hastanesinin Botanik Parkın olduğu yere yapılması konusu gündeme gelmiş. Sağlık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığımız buranın devri ile ilgili bir mutabakata varmışlar. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizim burayla ilgili müdahil olma durumumuz söz konusu değil.

Yapılacak olan Şehir Hastanesi 700 milyon liraya mal olacak devasa bir proje. Böylesine büyük bir yatırım için buranın yer olarak düşünülmesi kadar doğal bir durum yok. Zaten bakanlık nihai kararı vermiş. Bu saatten sonra tüm sorumluluk Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Milli Emlak Genel Müdürlüğünde.

“ŞEHİR HASTANESİ 250 DÖNÜMLÜK ALANDA HİZMET VERECEK”

Mevcut Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi toplam 50 dönümlük bir alanda hizmet veriyor. Yapılacak olan Şehir Hastanesi ise 250 dönümlük bir alanda hizmet verecek. Yeni yapılacak hastane her iki hastanenin yerine hizmet verecek. Projeye göre her biri özel 800 yataklı olacak. Gerekirse yatak sayısı 1200’e çıkarılabilecek.

“DEVLET TARAFINDAN İŞLETİLECEK”

Kamuoyunda bazıları tarafından çarpıtıldığı gibi Şehir Hastanesi özel sektör tarafından değil yine Devlet tarafından işletilecek. Şehir hastanesinin çalışanları kamu görevlisi olacak. Sadece hastaneyi inşa eden firma hastane gelirlerinden belli bir orandapay alacak.

“BANA GÖREVE DE MANTIKLI BİR KARAR”

İlimiz açısından bakıldığında Botanik Parkta sorunlar çok. Şehir hastanesi ise eksikliği hissedilen 700 milyon liralık dev bir proje ve bir ihtiyaç. İçinde birçok hatayı barındıran ve aylık sadece işletme maliyeti 200 bin lira olan Botanik Park yerine 700 milyon liralık dev bir projenin hayata geçirilmesi bana göre de mantıklı bir karar. (Ordu Yeni Haber)

 

 

 

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız