HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Temmuz 2017 Çarşamba Saat: 08:45

KADINLARA JİNEKOLOJİK TEDAVİ TAVSİYESİ

Alt genital sisteme ait enfeksiyonlara bağlı bulunduğu semptomlar, jinelojik hastaların en sık başvurduğu şikayetler arasında yer alır. Op. Dr. Süheyla Çetintaş, vajinal akıntıların ihmale gelemeyeceğini, kadınların 6 ayda bir jinekoloj
KADINLARA JİNEKOLOJİK TEDAVİ TAVSİYESİ

Alt genital sisteme ait enfeksiyonlara bağlı bulunduğu semptomlar, jinelojik hastaların en sık başvurduğu şikayetler arasında yer alır. Op. Dr. Süheyla Çetintaş, vajinal akıntıların ihmale gelemeyeceğini, kadınların 6 ayda bir jinekolojik muayene olması gerektiğini belirtti.

MedicalPark Ordu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Uzmanı Op. Dr. Süheyla Çetintaş normal olarak vajinal sistemde birçok mikroorganizma kolonisi olduğunu belirterek, “Burada en çok bilineni laktobasiller akıntıdır. PH derecesi 4’dür. Laktobasillere "süt basilleri" adı da verilmektedir. Laktobasiller vajenin asit PH'sinde üreme özelliği göstererek vajeni zararlı mikroplardan adeta korurlar. Laktobasillerin sayıca azaldığı pek çok durumda vajen enfeksiyonları (vaginitler) görülebilecektir Tipik olarak da beyaz ve kokusuzdur. Yapısal kıvamı adet dönemine göre değişir. Adet ortalarında yumurtalamaya yakın dönemde şeffaflaşır. Adette yumurta akı gibi yoğunlaşır.” dedi.

Patolojik akıntıların tedavisi farklılık gösterir

MedicalPark Ordu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Uzmanı Op. Dr. Süheyla Çetintaş, “Patalojik akıntılarda kötü koku olur. Bazen süt kesiği kıvamında olabildiği gibi bazen de köpüklü ve bol sarı-yeşil renktedir. Bazen de kaşıntı, ilişki esnasında acıma ve idrarda yanma gibi problemlerde eşlik edebilir. Akıntıya sebep olan mikrobik çeşitlilik farklılık gösterir. Tedavisi de buna göre değişir.” diye söyledi.

Op. Dr. Süheyla Çetintaş  sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce de belirtildiği üzere vajina enfeksiyonuna "vajinit (vaginit)" denirken, cerviks (rahim ağzı) enfeksiyonuna "cervicit (servisit)" adı verilir. Kadınlarda hem vajinit hem de cervicit etkenleri vajinal akıntılara neden olabilmektedirler. Bakteriyel vajinosis, Vajinal trikomonas, Vajinal Mantar gibi türleri vardır. Hepsinin tedavisi farklılık gösterir.” dedi.

“Sağlık İhmale gelmez”

MedicalPark Ordu Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Uzmanı Op. Dr. Süheyla Çetintaş, “Hasta mutlaka jinekoloji uzmanı tarafından muayenesi yapılıp ona göre tedaviye başlamalıdır.  Jinekolog muayenesi yapılmadan ilaç başlanması doğru değildir. Kadınların 6 ayda bir jinekolog muayenesine gitmesi ve jinekolojik muayene olması büyük önem arz ediyor. Özellikle rahim ağzı kan tahlillerini yaptırmaları çok önemlidir. Çünkü sağlık ihmale gelmez.” diyerek sözlerini tamamladı.

Anahtar Kelimeler : KADINLARA, JİNEKOLOJİK, TEDAVİ, TAVSİYESİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız