HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
12 Temmuz 2017 Çarşamba Saat: 11:28

221 KİLOLUK HASTAYA TÜP MİDE AMELİYATI

  221 kilo ağrılığına ulaşan 20 yaşındaki Gökmen Gök’e Op. Dr. Nihat Polat ve ekibi tarafından Tüp Mide ameliyatı gerçekleştirildi. MedicalPark Ordu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nihat Polat tarafından 221 kilo ağırlığın
221 KİLOLUK HASTAYA TÜP MİDE AMELİYATI

 

221 kilo ağrılığına ulaşan 20 yaşındaki Gökmen Gök’e Op. Dr. Nihat Polat ve ekibi tarafından Tüp Mide ameliyatı gerçekleştirildi.

MedicalPark Ordu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nihat Polat tarafından 221 kilo ağırlığındaki Gökmen Gök (20) isimli hastaya, tüp mide ameliyatı uygulandı. Op. Dr. Nihat Polat; Obezite ameliyatlarını sadece bir cerrahın gerçekleştireceği türden bir işlem olmadığını, kapsamlı bir ekibin multidisipliner yaklaşımla müdahalesini gerektirdiğini belirtti. Op. Dr. Nihat Polat obezite ameliyatı hakkında şu bilgilere yer verdi:

“Mide balonu yerleştirildi”

“Hasta ilk olarak 6 ay önce hastanemize başvurdu. Morbid Obezite dediğimiz aşırı kilolu hasta grubuna girmektedir. Midesine endoskopi yöntemiyle balon takılarak 6 aylık takip sonucunda hasta 21 kilo verdi. Obezite ameliyatı planlanan hastaya, köprüleme amacıyla mide balonu yerleştirildi. Mide balonuyla 21 kiloya yakın zayıflayarak obezite ameliyatına uygun hale geldi. Böylelikle mide balonu alınarak ameliyat planlandı. Daha önce başvurduğu birçok merkezde operasyon açısından değerlendirilip riskli görülen hasta, MedicalPark Ordu Hastanesi ‘nde 6 Temmuz’da başarılı bir şekilde Tüp Mide ameliyatı uygulandı.” dedi

“Ameliyat sonrası takip gerekli”

Bu tür ameliyatların; ameliyat sonrası takip gerektiren bir cerrahi tür olduğuna değinen MedicalPark Ordu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nihat Polat, “Operasyon sonrası hasta ortalama 5 saat sonra yürütülmeye başlatıldı.  Hasta 6 gün sonrada taburcu edilecek. Daha sonra düzenli bir şekilde diyetisyen kontrolüyle takip edeceğiz. Obezite ameliyatları sadece bir cerrahın ameliyat değildir. Kapsamlı bir ekibin yani psikiyatri, diyetisyen, endokrinolojinin olduğu ameliyat sonrası takip gerektiren bir cerrahi türdür.”  diye konuştu.

“Hayata yeniden başladım”

Ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nihat Polat’a teşekkür eden Gökmen Gök (20), “Nihat Bey ve ekibini çok sevdik. Bizlerle kurduğu diyalog çok güzeldi. Bir evladını kurtarma amacıyla çaba gösterdi. Sayesinde hayata yeniden başladım. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : 221, KİLOLUK, HASTAYA, TÜP, MİDE, AMELİYATI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız