HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
19 Temmuz 2017 Çarşamba Saat: 09:32

DİŞ TEDAVİSİNDE YENİ TERND: “İMPLANT”

Son zamanlar popüler olan implant uygulaması,
DİŞ TEDAVİSİNDE YENİ TERND: “İMPLANT”

Son zamanlar popüler olan implant uygulaması,  günümüzde hemen hemen herkese uygulanabilmektedir.  Ancak implant’ın başarıya ulaşması için steril ve gelişmiş bir teknolojiye sahip hastanelerde yapılması büyük önem taşımaktadır.

 

Diş implantı hakkında nelere dikkat edilmesi gerektiğini, Medical Park Ordu Hastanesi Diş Hekimi Samet Akbaş’a sorduk. “Diş implantları, çene kemiğine yerleştirilen, protetik restorasyonlara destek amaçlı yapılan yapay diş kökleridir. Uygun hijyen koşullarına sahip hastanelerde, lokal veya genel anestezi altında uzman hekimler tarafından uygulanmalıdır” diyerek sözlerine başlayan Diş Hekimi Samet Akbaş, implant konusunda bilinmesi gerekenleri bizlerle paylaştı.

 

İmplant nedir?

 

Diş eksikliklerinin ağız içerisinde tedavisi amacıyla çene kemiği içerisine cerrahi yöntemle yerleştirilen titanyumdan elde edilen yapay diş kökleridir. Tek diş ekliğinde ya da birden çok diş kayıplarında bu vidalar yardımı ile sabit tek kron, kron köprü vakaları ve takıp çıkarılabilen hareketli protezler yapılabilir.

                   

Her hastaya implant uygulanabilir mi?

 

Günümüz tedavi imkan ve olanakları içerisinde çok geniş bir skalada hastalarımıza uygulanabilir 18 - 20 yaşlarından itibaren 80 - 90 yaş aralığında bir çok hastamıza implant uygulaması ile diş tedavisi yapabiliriz. Kliniğimize gelen hastalarımıza genel bir muayene yaparız bu muayene esnasında genel sağlık durumuna kullandığı ilaçlara alerji durumuna ağız içerisinde kemik ve çene yapısına bakarak uygulamak istediğimiz protezin türüne göre değerlendirmemizi yapa

                  

Hangi durumlarda implant yapılmalıdır ?

 

Eksik dişlerin olduğu her durumda, eğer ağızdaki mevcut dişlere zarar vermek istenmiyorsa ve çene kemiğinden doğal dişlerimiz gibi destek almak isteniyorsa implant uygulamasının endike olduğu tüm vakalarda yapılmalıdır.

                    

 İmplant cerrahisi tehlikeli midir?

 

Uygun teşhis sonucu tecrübeli hekimler tarafından tüm olasılıklar değerlendirilerek uygun materyal seçimi ve sağlıklı bir klinikte yapılan cerrahilere güvenli diyebiliriz. Ancak her tedavi yöntemi gibi riskleri vardır. Her hastamıza bu durumlardan bahsetmeliyiz.

                  

 Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

 

İmplant tedavisi günümüzde internet ortamında ve halk arasında konuşulan birçok yanlış bilgilerle doludur. Bu yanlış bilgilere göre hareket edilmemeli doktorumuza güvenmeli ve onun yönlendirdiği bilgilere göre karar vermeliyiz gerekirse birden çok diş hekiminden görüş alınmalıdır.

 

Medical Park Ordu Hastanesi Diş Hekimi Samet Akbaş, implant operasyonu yaptıracak olan hastaların unutmaması gereken en önemli noktanın, hijyen koşullarına sahip hastanelerde ve uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini bir kez daha belirterek sözlerini tamamladı.

 

Anahtar Kelimeler : DİŞ, TEDAVİSİNDE, YENİ, TERND:, “İMPLANT”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız