HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
21 Temmuz 2017 Cuma Saat: 07:57

SAÇLARIMIZI GÜÇLENDİRMEK MÜMKÜN

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Estetik Birimi’nden Dr. Berrin Alptekin saçlarımızı nasıl güçlendirmemiz gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu.
SAÇLARIMIZI GÜÇLENDİRMEK MÜMKÜN

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Estetik Birimi’nden Dr. Berrin Alptekin saçlarımızı nasıl güçlendirmemiz gerektiği hakkında açıklamalarda bulundu.

 Saç güçlendirme tedavileri, saçları güçlendirip canlandırmak, saç dökülmelerini azaltmak ve seyrelmenin önüne geçmek amacıyla yaptığımız tedavilerdir. Saç rengimize, genetik profilimize bağlı olarak değişmekle beraber saç teli sayımız 90000-140000 arasında değişmektedir. Sağlıklı saçlarda günde 70 ile 150 saç teli dökülmesi normal kabul edilmektedir. Bizim fark edilebilir saç seyrelmesini görmemiz, saçlarda yaklaşık %40 civarı bir azalmanın olduğunun göstergesidir. Kellik erkeklerin 2/3 ünün sorunuyken, pek çok kadın da hayatının değişik süreçlerinde, bazen geçici de olsa bu sorunu yaşamaktadır. Erkeklerde sorun genellikle hormonal ve/veya genetik paternli olmakta, seyrelme ön saç çizgisinin gerilemesi ve tepe bölgesinde azalma şeklinde görülmektedir. Androgenetik Alopesia(AGA) olarak adlandırılan bu saç dökülmesi şekli kadın ve erkekteki en sık görülen saç dökülme şeklidir. Bir de kadın tipi saç dökülmesi denen saçlı deri genelini etkileyen, yaygın ve daha homojen saç seyrelme ve incelmesi sorunu vardır ki, bu genetik yatkınlık dışında sıklıkla altta yatan bir hastalığın ya da hormonal durum değişikliğinin habercisi olabilir. Bu sorun, gebelik, lohusalık, aşırı stres, mevsimsel değişiklikler, kansızlık, vitamin, mineral eksiklikleri, tiroid hormon problemleri, bazı ilaç kullanımları durumunda görülebilir. Temel yaklaşım, altta yatan sorunun tespit ve tedavisiyle başlamalı, ardından saç tedavileri planlanmalıdır.

     Özelikle AGA da çok cidddi bir kellik mevcutsa,tedavi saç ekimi olmalıdır.Ancak hastamızın mevcut saçları varsa bunları güçlendirmek,dökülmeleri azaltıp,saç sıklığında artış sağlamak mümkündür.Bu aşamada elimizde 2 güçlü tedavimiz bulunmaktadır.

   1.   MEZOTERAPİ

     Kıl yapısını güçlendiren,saçlı deride kan dolaşımını arttıran ve saçlı deride yağ-nem regulasyonunu sağlayan vitamin,mineral,dolaşım düzenleyiciler ve antioksidanlar gibi pekçok ilaçdan oluşan kokteyller sorununuzun tipine göre 1-2 hafta arayla ,mikroenjeksiyon tekniğiyle 6 ile 10 seans arası uygulanır.İşlem 20 dakika gibi sürüp oldukça acısızdır.2 gün havuz ve denizden uzak kalmak yeterlidir.İlk seans sonrası bile dökülmelerde azalma farkedilir.

    2.PRP(Platelet Rich Plasma)-CGF(Consentrated Growth Factor)

      Trombositten zengin plasma ve onun bir kademe daha zenginleştirilmiş hali olan Konsantre büyüme faktörü hastanın kendi kanından özel işlemlerle ayrıştırılmış,dokuyu yenileyen,onaran ve dolaşımını canlandıran büyüme faktörlerinden zengindir.Ortopedi,fizik tedavi,spor hekimliği,yara bakımı gbi tıbbın birçok alanında kullanıldığı gibi biz de Medikal Estetik alanında cilt onarımı,leke ve iz tedavileri,antiaging ve saç güçlendirme tedavilerinde kullanıyoruz.PRP/CGF tedavilerinde yaygın protokol 2-3 hafta arayla 3-4 seans şeklinde olup,değişik enjeksiyon metodları ve dermapenle uygulanabilir,işlem yaklaşık 30 dk sürüp,2 gün havuz ve denizden uzak kalmak yeterlidir.

    Tedavilerimiz çoğu zaman işlemleri kombine yaparak ,hastamızın ihtiyacına göre değişen protokollerle uygulanmaktadır.Hastamızın tedavi etkinliğini ve süresini arttırmak için,saçlarını hergün yıkamaktan kaçınmaları,saçı besleyen özel bakım ürünleri kullanmaları da oldukça önemlidir.Unutmamak gerekir ki,başarılı bir tedavi hekim hasta işbirliği olmaksızın mümkün olamaz.

 

 

Anahtar Kelimeler : SAÇLARIMIZI, GÜÇLENDİRMEK, MÜMKÜN

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız