HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
29 Mart 2016 Salı Saat: 09:26

BALON YÖNTEMİ İLE AMELİYATSIZ TEDAVİ

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Leyla Kenez uzun yıllardır kalp kapağındaki ileri derece darlık nedeniyle medikal tedavi(ilaç tedavisi)görüyordu.
BALON YÖNTEMİ İLE AMELİYATSIZ TEDAVİ

Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan 42 yaşındaki Leyla Kenez uzun yıllardır kalp kapağındaki ileri derece darlık nedeniyle medikal tedavi(ilaç tedavisi)görüyordu. Son zamanlarda şikâyetlerinin artması üzerinebaşvurduğu hastanede kendisine kapak değişimi için ameliyat önerilen hasta, son olarak SB-ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğine başvurdu. Kardiyoloji Uzmanı ve aynı zamanda Hastane Yöneticisi olan Doç. Dr. Ahmet Kaya ve ekibi tarafındanyapılan değerlendirme sonrası hastanın Anjiyoda Balon Yöntemi ile darlık olan kalp kapağının açılmasına karar verildi.

ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Anjiyoda Balon Yöntemi İle ameliyatsız olarak kalp kapağı darlığı tedavi edildi.

Uzm. Dr. Mehmet Yaman tarafından Koroner Anjiyo Laboratuvarına alınan Kenez’in kasığından girilerek dar olan kalp kapakçığında balonla açma işlemi sonrası yeterli açıklık sağlandı. Hasta sağlıklı bir şekilde bir gün sonra taburcu edildi.

Medikal tedavi (ilaçla tedavi) ile yeterli cevap alınamayan mitral kapak darlıklarında tedavi yöntemi olarak öncelikle kapak darlığınınbalon ile dilate (genişletme) edilmesi gerektiğini vurgulayan Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Ahmet Kaya: “Merkezimizde bu tür işlemlerin dışında her türlü doğuştan olan kalp deliği kapatma işlemleri, beyin ve bacak damarlarındaki tıkanıklarastent yöntemi ile ameliyatsız müdahale, başta kalp güçlendirici piller (pace-maker) olmak üzere her türlü kalp pili takılması, yenilenmesi, kalp ve bacaktaki damarlar arasındaki geçişlerin anjio yöntemi ile kapatılması vb. girişimsel işlemler başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Dolayısıyla bu tür hastalarımızı artık il dışına başka hastanelere sevk etmeden kendi hastanemizde ameliyatsız bir şekilde tedavi edebilme imkânına sahibiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

(HABER MERKEZİ)

 

 

Anahtar Kelimeler : BALON, YÖNTEMİ, İLE, AMELİYATSIZ, TEDAVİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız