HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Ekim 2017 Pazar Saat: 11:43

"SAĞLIK SORUNLARINA ÇAĞDAŞ ÇÖZÜMLER ÜRETMEKTEYİZ"

ODÜ Rektörü  Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Diş Hekimliği Fakültesi idari personeli ile bir araya gelerek Fakültede incelemelerde bulundu.
"SAĞLIK SORUNLARINA ÇAĞDAŞ ÇÖZÜMLER ÜRETMEKTEYİZ"

ODÜ Rektörü  Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Diş Hekimliği Fakültesi idari personeli ile bir araya gelerek Fakültede incelemelerde bulundu.

Diş Hekimliği Fakültesinde gerçekleştirilen toplantıda etkin ve verimli bir hizmet sunumunun temelinde saygı ve sevginin yattığı vurgulandı. Üniversitemizin geçmişten bugüne gelişiminin anlatıldığı, İş ahlakı ve çalışma disiplini gibi konuların konuşulduğu toplantıda Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, özellikle hizmet sunarken ve temin ederken tasarruf tedbirlerinin de etkin bir şekilde uygulanması gerektiğine dikkat çekerek kısa sürede kurumsal yapısını tamamlayan fakülte çalışanlarına teşekkür etti.

Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinde son yıllarda oluşturulan teknik altyapı ve akademik personel sayısındaki artışla birlikte 2016 yılında toplamda 83 bin 892 hastada 161 bin 650 tedavi işlemi gerçekleştirildi. 2017 yılının eylül ayı verilerine göre 67 bin hastada 161 bin hasta tedavi edilmiş yaklaşık 3 bin hasta üzerinde ameliyat işlemi gerçekleştirilmiştir. Bununla birlikte Diş Hekimliği Fakültesinin hasta kabulüne başladığı tarih olan 2012 yılından bugüne kadar 315 bin 234 hastada yaklaşık 980 bin tedavi işlemi gerçekleştirilmiştir.

Ağız ve diş sağlığı konusunda üst sıralarda yer alma hedefiyle 2012 yılında hasta kabulüne başlayan Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 80 akademik, 45 idari personeli ve 64 diş ünitiyle Ordu ve çevre illere ağız ve diş sağlığı hizmeti sunmakta ön sıralardaki yerini koruyor.  Anabilim dalları bazında 2017 yılında tedavi edilen hasta dağılımına bakıldığı zaman; Ağız Diş ve Çene Radyolojisi 11 bin 696; Ağız Diş ve Çene Cerrahisi 10 bin 161; Diş Hastalıkları ve Tedavisi 3 bin 210; Endodonti 4 bin 663; Ortodonti 14 bin 035; Pedodonti 11 bin 115; Periodontoloji 7 bin 674; Protetik Diş Tedavisi 4 bin 448 hastaya hizmet sunulmuştur.

Diş Hekimliği Fakültesi idari personeli ile bir araya gelen ve sunulan sağlık hizmetleri hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemiz ağız ve diş sağlığı alanında akademisyenlerimizin yürüttüğü çalışmalarla ve idari personelimizin de önemli katkılarıyla Karadeniz Bölgesi’nde öncü olmayı başarmıştır. Diş Hekimliği Fakültesi olarak uluslararası camiada kabul gören hekim ve akademisyenler yetiştirerek ülkemizin ve dünyanın sağlık sorunlarına çağdaş ve uygulanabilir çözümler üretmekteyiz.

Üniversitemiz, sağlık hizmetleri ile bulunduğu bölgede ve ülke genelinde söz sahibi olma yolunda kayda değer gelişmelere imza atarken ortak bir hedef uğruna ekip ruhuyla hareket ederek bu başarısını yukarıya taşımaya devam edecektir. Bunun yanı sıra kurumumuzun ulusal ve uluslararası platformlarda söz sahibi olması için atması gereken birçok adım olduğunun farkındayız.

Fakültelerimizin her alanda hızlı gelişiminin sürmesi adına hep birlikte çalışmaya devam etmeliyiz. Fakültemizin, tercih edilen, istenen, saygı duyulan ve topluma yön veren bir bilim kurumu olabilmesi için çalışan her personelin desteği ve fedakârlığı büyük önem taşımaktadır.” şeklinde konuştu.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız