HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Aralık 2017 Cuma Saat: 07:58

RİNOPLASTİ (BURUN ESTETİĞİ)NEDİR, NASIL YAPILIR ?

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yonca Çoluk Burun Estetiği hakkında merak edilenler ile ilgili açıklamalarda bulundu
RİNOPLASTİ (BURUN ESTETİĞİ)NEDİR, NASIL YAPILIR ?

 

Özel Ordu Sevgi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yonca Çoluk Burun Estetiği hakkında merak edilenler ile ilgili açıklamalarda bulundu

Rinoplasti, burun septumundaki deviasyon benzeri bazı tıbbi sorunların düzeltilmesi veya sadece burun özelliklerinin iyileştirilmesi için yapılan cerrahi bir uygulamadır.

Burun görünümlerinin iyileştirilmesi için, her yıl bir milyondan fazla kişi yüz ve plastik cerrahına başvurarak rinoplasti ameliyatı yaptırmaktadır.

 

Rinoplasti, burnun mevcut görünüm ve fonksiyonlarını iyileştirmek amacıyla burnun kemik ve kıkırdağını yeniden şekillendirilerek yapılan güvenli ve komplikasyonları olmayan bir uygulamadır. Rinoplastinin hedefi yüzün diğer özellikleriyle uyum sağlamak üzere burnun estetik olarak düzeltilmesidir. Aynı ameliyat sırasında, gelişimsel ya da çarpma sonucu oluşan deviasyonlar (burun nefes yolu tıkanıklıkları) düzeltilebilir.

 

Burnunuz yüzünüzle uyumlu olmalıdır. Eğer burnunuzda göze hoş gözükmeyen bir kemer varsa, burnunuzun uç kısmı aşırı derecede sarkıksa veya burnunuzun fazla kalın veya ince olmasından ötürü burnunuz yüzünüzün geri kalanıyla orantısız görünüyorsa, rinoplasti bu sorunların aşılması için mükemmel bir çözümdür. Rinoplasti (burnun yeniden şekillendirilmesi) görünümünüzü değiştirerek özgüveninizi arttırabilir ve sağlığınıza olumlu yönde katkıda bulunabilir.

 

Burnun görünümünü iyileştiren bu cerrahi uygulama genel olarak yüzünüzün görünümünü de iyileştirebilir. Rinoplastide yapılan kesilerin büyük bölümü gözle görülmesi mümkün olmayan burun içi alanlarda yapılmaktadır. Bazı uygulamalarda cerrahi kesi burun deliklerini birbirinden ayıran cilt alanında yapılabilmektedir. Bu süreçler dahilinde belirli miktarda kemik ve kıkırdak çıkarılır veya yeniden şekillendirilmiş bir burun oluşturmak üzere düzenlenir. Ameliyat sırasında burun içerisine tampon yerleştirilmişse, ameliyattan sonraki sabah bu tampon çıkarılır. Burun ateli çoğunlukla ameliyattan 7 gün sonra çıkarılır. Bu dönemde, yedi gün süreyle ilave olarak burun kanatlarına bant uygulanır ve ardından bu bantlar da alınır. Ameliyat sonrasında oluşan morluk ve şişliğin büyük bölümü çoğunlukla ameliyattan sonraki iki haftada kaybolur.

 

Ameliyattan sonraki dört hafta boyunca ağır faaliyetlerden kaçınılmalıdır. Bu süreçte güneş ışınlarından ve burnu yaralayabilecek her türlü risk faktöründen uzak durulmalıdır. Gözlük kullanılıyorsa, burnun üzerine yük binmesini önlemek için bant kullanılmalıdır.

BAZI ÖNEMLİ KARARLAR GÖRÜŞMEDE ALINIR

 

 

Görüşme

ü  Yapılan görüşme, muayene ve değerlendirme doktorun sizin beklentilerinizi anlarken bunları gerçekçi bir burun şekline dönüştürmek ve nefes almanızı da değerlendirme imkanı sağlar. Diğer taraftan hastaya ve doktora bu operasyonun amacı için birbirleri ile rahat anlaşıp anlaşamayacaklarını da anlama şansı verir.

ü  Genel sağlık durumunuz gözden geçirilir. Şartlar operasyon öncesi en iyi duruma getirilir ya da opere olmanıza engel durum saptanır.

ü  Sizin bu operasyonla ilgili sorular sormanız gerekir. Görüşme öncesi bunları kağıda yazmanız unutmayı önler.

ü  Beğendiğiniz bir başkasının burnunu kopyalayıp size uygulayamayız. Bu konuda gerçekçi olmalıyız. Ancak o kişide beğendiğiniz yönleri anlamamız size uygulayacağımız operasyonu planlamakta faydalı olacaktır.

ü  Kalın burun derisi, burun delikleri şekli ve dolgun görünümü hep farklıdır. Doktorunuz bu cerrahide neler yapılabileceğinin limitlerini size sunar.

ü  Bu görüşme size olası riskler ve komplikasyonlar hakkında da daha fazla şey öğrenme fırsatını da sunar. Böylece iyileşme dönemi, işe dönüş zamanı ve ne kadar iş ya da okuldan izin alınması gerektiğini öğrenirsiniz.

ü  Görüşmeye gelirken bir arkadaş veya aileden birisinin yanınızda olması iyi bir fikirdir. Kimse tek başına her şeyi hatırlayamaz ama size eşlik eden birisi ile sonra bu görüşmeyi tartışabilirsiniz.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız