HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Mart 2018 Çarşamba Saat: 09:13

“SAĞLIKTA ŞİDDET HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ”

Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr.Özgür Enginyurt 14 Mart Tıp Bayramı Münasebetiyle basın açıklamasında bulundu. Başkan Enginyurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi;   “14 Mart Kurtuluş Savaşında bizde varız diyen hekimlerin b
“SAĞLIKTA ŞİDDET HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL EDİLEMEZ”

Ordu Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr.Özgür Enginyurt 14 Mart Tıp Bayramı Münasebetiyle basın açıklamasında bulundu. Başkan Enginyurt açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

“14 Mart Kurtuluş Savaşında bizde varız diyen hekimlerin başlattıkları Kurtuluş Mücadelesi Ruhunun bir sonucudur. İlk kutlama, 1919 yılının 14 Mart'ında işgal altındaki İstanbul'da gerçekleşmiştir. O gün, tıp okulu öğrencileri işgali protesto için toplanmış ve onlara devrin ünlü doktorları destek vermiştir. Böylece tıp bayramı, tıp mesleği mensuplarının yurt savunma hareketi olarak başlamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti bulunduğu coğrafya nedeniyle her zaman tehdit altındadır. Bunun bilincinde olmalı ve uyanık olmalıyız. Vatanımızın bekası için verdiğimiz mücadeleler hiç bitmeyecek, mücadele ruhumuzda atalarımızdan gelen o asil kan nedeniyle bizlerden hiç eksik olmayacaktır. Afrin’de süren vatanımızın bekası mücadelesinde hayatını kaybeden Şehitlerimize Allah(cc)’tan Rahmet, yakınlarına sabırlar dilerim. Milletimizin Başı sağ olsun.

Sizlere gerek hastane idarecisi, gerekse tabipler odası başkanı olarak defalarca bu kürsüden seslendim, fakat gerçekleştirememiş olduğumuz ve olmazsa olmazımız hastanemizin yapımının hala netlik kazanmaması en büyük üzüntülerimden birisidir. Artık sizlere umut vaat etmeyeceğim. Ordu’da yapımı planlanan 800 yataklı Şehir Hastanesi  elbette sağlık anlamında şehrimizin birçok problemini çözecektir, ama gerek işletme modeli, gerek üniversite kampüsüne uzaklığı, gerekse kapasitesi nedeniyle Tıp Fakültemizin eğitim anlamında ihtiyaçlarını karşılamada eksik kalacaktır. Yapılması konusunda sonuna kadar yanında olduğumuz bu hastane dışında şehrimize kampüs içerisinde de bir Eğitim Araştırma Hastanesi diğer adıyla Üniversite Hastanesi yapılması ihtiyacı kaçınılmaz bir gerçektir.

Bir gerçek daha vardır ki Ordu İli Sağlıkta sınıfta kalmıştır, Türkiye’de birçok il sağlık yatırımlarından üzerine düşen payı yıllar   önce almış, modern hastanelerde sağlık çalışanları modern tıp yöntemlerini kullanarak halkımıza hizmet vermektedir. Sınıfta kalınan bir şehir de yapılması gereken 2019 seçimlerine kadar bütünleme sınavı ile sınıfı geçmektir.

Şehrin siyasetçisi, bürokratı, halkı, öğrencisi, basını bir olarak bu problemin çözümü noktasında ortak adım atmalı ve çözüme en kısa sürede ulaşılmalıdır.

14 Mart bir kutlama günüdür, sağlıkçıların dertlerinin dinlendiği, çözümlerin üretilmesi için adımların atılabileceği bir gündür. Bu sebeple sağlıkta şiddete de değinmemiz gerekmektedir, Hekimlik mesleği onurlu, meşakkatli, özverili bir meslektir. Hekim dışında olan mesleklerden de aramızda olanlar var, hangi biriniz üniversite de okurken haftanın 5 günü sabah 8 akşam 5’e kadar ders gördükten sonra eve, veya yurda giderek en az 5 saat ders çalıştınız, eminim hiçbiriniz. Bu çalışma azmi, ve gereği hekimler için bir ömür boyu sürecek ve sürmek zorundadır. Böyle özverili bir meslek grubu mensuplarına karşı uygulanan şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez ve edilmemelidir.

Sizleri en kalbi duygularımla selamlarken sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, daha mutlu günlerin onlarla olmasını temenni ederim.

 

 

 

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız