ZENGİN: MEMURLAR ÇARESİZ!

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, enflasyon yükseldikçe, memurların çaresizliğinin daha da arttığına dikkat çekti. Başkan Zengin, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları dile getirerek, memurların zorl

Türk Sağlık-Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, enflasyon yükseldikçe, memurların çaresizliğinin daha da arttığına dikkat çekti.

Başkan Zengin, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları dile getirerek, memurların zorlu yaşam koşullarına parmak basarak; “Son açıklanan resmi enflasyon rakamları, vatandaşların cebini derinden sarsarken, memur maaşlarındaki artışlar bu artışı karşılamaktan uzak” dedi.

Başkan Zengin, açıklamasının devamında ise; “Yıllık enflasyon rakamları alarm verici bir seviyeye ulaşırken, gıda enflasyonunun bu rakamın da üzerinde seyrettiği ortaya çıktı. Rakamların netliği karşısında, yapılan zam oranlarına bakıldığında, memur maaşlarındaki artışın enflasyonun gerisinde kaldığı görülüyor. 

2024 için belirlenen %26,5'lik zam oranı, enflasyonun %68,5'in çok altında kalırken, 2025 için planlanan %11,3'lük artış da memurların ekonomik durumunu düzeltemeyecek bir düzeyde.

Bugünün koşullarında, orta gelirli bir memurun maaşı ile geçinmesi oldukça zor hale gelmiş durumda. Ortalama memur maaşı, tüm ödemeler dahil edildiğinde 37 bin TL civarında seyrederken, bir ailenin temel ihtiyaçlarını karşılamak için ayda en az 60 bin TL harcaması gerekiyor.

Bu durumda bir memur, ancak 2 ay çalışarak bir ayını kurtarabiliyor ki bu da çarpıcı bir gerçeği gözler önüne seriyor.

Memurların yaşadığı bu ekonomik sıkıntılar, sadece onların değil, ailelerinin ve dolayısıyla ülkenin genel ekonomisinin de geleceğini etkileyecek boyutlara ulaşmış durumda.

İki gün sonra açıklanacak olan nisan enflasyon rakamlarıyla birlikte, memurların cebindeki delik daha da büyüyecek, mutfağındaki yangın ise kontrolsüzce yayılmaya devam edecek” diye konuştu.

 


OBİTEM’DEN 11 BİN KİŞİYE EĞİTİM

TEŞEKKÜRLER BÜYÜK ORDUSPOR TARAFTARI!

TURİZM NOKTALARI EMİN ELLERDE

VARGELOĞLU’NDAN AYDIN’A ZİYARET

TRAFİK CANAVARI HIZ KESMİYOR

ÜNYE TARİHİNE IŞIK TUTTULAR

“FAİZİN YÜKSELİŞİNİN MÜSEBBİBİ ESNAF DEĞİL”

ŞEYHOĞLU; “MÜLAKATLARDA Kİ DÜZENLEMELER GERİYE GİDİŞTİR!”

“TASARRUF POLİTİKASI EMEKÇİLERİN BOĞAZINI SIKIYOR”

TUĞÇE KANDEMİR ORDULULARLA BULUŞUYOR
Anasayfa