ŞANLITÜRK: ÜRETİCİ FINDIĞA SAHİP ÇIKSIN!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, bölgenin en önemli tarım ürünü olan fındık konusunda önemli uyarılarda bulundu ve üreticilerin fındığa sahip çıkmalarını istedi. Milletvekili Şanlıtürk, fındığ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, bölgenin en önemli tarım ürünü olan fındık konusunda önemli uyarılarda bulundu ve üreticilerin fındığa sahip çıkmalarını istedi.

Milletvekili Şanlıtürk, fındığın batıya kaydırılmaya çalışılmasına tepki göstererek yaptığı açıklamada; “Biz burada çay ve tütün ekebiliyor muyuz? Hayır. O zaman Çarşamba ve Bafra ovalarına fındık dikerseniz ne olur? Ordu’da fındığın maliyeti 90 Lira ama Batıda bu maliyet 40 Liraya düşüyor.

“FINDIĞI BATIYA KAYDIRMANIN BİR ANLAMI YOK”

Bizim sebze ve meyve ihtiyacımız Çarşamba ve Bafra ovalarından karşılanıyordu. Şimdi ne olacak peki. Sebze ve meyve alanlarını fındıkla doldurursanız bu enflasyon bakımından da büyük bir sıkıntı olur. Ordu’da, Giresun’da ve Trabzon’da yeterince fındık bahçemiz var. O yüzden fındığı batıya kaydırmanın da bir anlamı yok” dedi.

“YAŞANAN GELİŞMELER ENDİŞE VERİCİ”

"Ordu, fındık üretimi konusunda ülkemizin en önemli illerinden biridir. Ancak, son zamanlarda fındık sektöründe yaşanan gelişmeler endişe vericidir. Fiskobirlik, fındık üreticilerimizin önemli bir koruyucusu ve destekçisi olmalıdır. Ancak maalesef son dönemlerde fındık, batı bölgelerine kaydırılmaya çalışılıyor. Bu durum, bölgemizin ekonomisi ve fındık üreticilerimiz için büyük bir tehdit oluşturuyor.

“FINDIK BAHÇELERİMİZ, TOPRAĞIMIZIN SİGORTASI”

Bölgemizde fındık bahçelerimiz erozyon bakımından da büyük önem taşıyor. Bu manada fındık bahçelerimizi hem fındıkta verim hem de toprak analizi bakımından iyi değerlendirmeliyiz. Fındık bahçelerimiz aynı zamanda toprağımızın sigortasıdır. Bakın, AFAD bugünlerde her gün sel uyarısı yapıyor. Allah muhafaza etsin. Onun için fındık bahçelerimiz çok önemlidir" diye konuştu.


GELENEKSEL MAYIS YEDİSİ ŞENLİĞİ İLE PERŞEMBE’DE BULUŞUYORUZ

REKTÖR BAŞ: 19 MAYIS, BAĞIMSIZLIĞIMIZIN MÜCADELESİDİR

ŞANLITÜRK, KORGAN’DA AYAK BASMADIK YER BIRAKMADI

HER KURBAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA CAN!

TCG GEMİSİ, 19 MAYIS’TA ÜNYE’DE

19 MAYIS, TÜRK MİLLETİNİN VAROLUŞ MÜCADELESİDİR”

“ HİZMETTE VERİMLİLİĞİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ’

KOÇ: 19 MAYIS, TÜRK’ÜN KUDRETLİ YÜRÜYÜŞÜDÜR

CADDELER BAYRAKLARLA SÜSLENDİ

SIFIR ATIĞA DİKKAT ÇEKTİLER
Anasayfa