BAYRAM…

Şafak DELİÇAKAR2017-06-24 12:08:55

Kötülük kötülükle bertaraf edilmez. Dargınlığı, kırgınlığı, küskünlüğü kabul etmeyen İslam Dinimiz de böyle emrediyor zaten. İnsan yaptığı ile ölçülür sözünü asla unutmamak gerekir. Zira davranışlar ve fiiliyatlar insanın aynası değilmidir?

Bir bayram daha geldi. Her ne kadar sevinci kursağımızda kalacak olsa da bir bayramı daha günümüz şartları altında eda etme fırsatı bulacağız. Nefes aldığımız bu süre içerisinde bağışlayan, affeden, hoşgörülü olan, iyilik pınarlarından edindiğimiz nimetleri paylaşan, konu komşudan haberdar olan, hastasına bakan ve şifa dileyen insan olmanın gereğini yerine getirenlerden olalım hep birlikte.

Hep birlikte dedim çünkü birlikten ve dirlikten kuvvet doğar. Değil mi ki, bir elin nesi var iki elin sesi var sözü bugünlere ne kadar uygun düşüyor. Coğrafyamız kan gölünde iken, ülkemiz, terörün her türlü müsibeti ile uğraşırken, artık çocuklar ölmesin, yaşlılar ölmesin, hayvanlar ateş altında kalmasın, yine bu bayramda da insanlar ve insanlık açlıktan ölmesin diye dua ediyoruz. Her gün ettiğimiz bu dualar, özellikle arife ve bayram sabahlarında daha makbul oluyor.

Şehit ve gazi ailelerini, huzur evlerinde yaşayan kimsesizleri, çocuk yuvalarında barınan çocuklarımızı ve hayvan barınaklarında bir lokma bekleyen hayvanlarımızı, hastalarımızı ziyaret etmekten kaçınmayalım.

Bugün bayram. Ver elini Türkiyem. Ver elini, lazına, kürtüne, efesine, çerkesine, dadaşına, alevisine, sunnisine ver elini Türkiyem. Bugün bayram… 

Anasayfa